You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

За и против енергийните напитки

655
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
За и против енергийните напитки5.00 от 5 от общо 1 гласували.


energiini napitkiЗа и против енергийните напитки
В днешно време достъпа до енергийните напитки е толкова широк, че можем да си ги закупим от какви ли не места, като се започне от големите супермаркети, кварталните магазини, спирки дори във фитнес залите се продават енергийни напитки. От щандовете надничат различни шарени алуминиеви опаковки с различен грамаж от 220мл. до пласт масови бутилки от по 2л. Колко обаче са полезни и колко са вредни енергийните напитки.

Кръвна група АБ с по-висок риск от Диабет тип 2

654
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.00 от 5)
Кръвна група АБ с по-висок риск от Диабет тип 24.00 от 5 от общо 5 гласували.


kryvni grupiКръвна група АБ с по-висок риск от Диабет тип 2
Широко известен факт е че сред основните фактори от които зависи развитието на диабет тип 2 са генетичната предразположеност, наднорменото тегло и стресовия фактор. През последните години редица проучвания установяват връзка между кръвната група и повишения риск от инсулт.

Как да се предпазим от грипа

651
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Как да се предпазим от грипа5.00 от 5 от общо 2 гласували.


gripКак да се предпазим от грипа

 

С настъпването на по-студеното време рязко се увеличава броя на страдащите от вирусни инфекции. Ако сте пропуснали времето в което може да си направите ваксина срещу грип или сте от тази група хора, които смятат че ваксината срещу грип е по-опасна от самия грип, ще ви предложим няколко метода с които да повишите имунната защита на организма и да се предпазите максимално от заразяване с грипен вирус.

Пълнозърнест хляб как да го познаем

648
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Пълнозърнест хляб как да го познаем4.50 от 5 от общо 4 гласували.


хлябПълнозърнест хляб как да го познаем
Хляба е основна храна в българското домакинство. През последните няколко години става все по-популярно здравословния начин на хранене, а той предвижда консумацията на пълнозърнест, а не на бял хляб.

Мед от манука заместител на антибиотиците

647
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Мед от манука заместител на антибиотиците5.00 от 5 от общо 1 гласували.


medМед от манука заместител на антибиотиците
В много от нашите статии през последните няколко месеца обръщаме внимание на ползите от меда. Днес решихме да ви запознаем с един малко по-специален вид мед, а именно медa от Манука. Този вид мед е слабо популярен в България, но редица учени сред които и много лекари твърдят че мед от манук може да се окаже ефективен заместител на фармацевтичните антибиотици.

Крушата - плодът дар от боговете

646
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Крушата - плодът дар от боговете5.00 от 5 от общо 3 гласували.


krushiКрушата - плодът дар от боговете
Крушата е един от плодовете, който най-силно напомня за настъпващата есен. Още от първите дъждовни дни този плод се превръща в истинско сладко изкушение за малки и големи - Този плод се отличава със сочността си, леко зърнеста структура и голяма сладост, а аромата на круша е просто божествен - това е и причината много хора да наричат крушите "подарък от небесата".

Колко са здравословни "ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПРОДУКТИ" - как да четем правилно съдържанието на продуктите

639
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Колко са здравословни "ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ПРОДУКТИ" - как да четем правилно съдържанието на продуктите5.00 от 5 от общо 1 гласували.


produktiПрез 21 век технологиите за производство са се развили изключително много и от обикновена свинска мас вече може да бъде произведен продукт с вид и вкус на сирене, но това да си е обикновена свинска мас. В тази връзка през последните 10 години масово започна рекламирането на така наричащите себе си "Здравословни храни", "здравословни напитки", "Здравословни козметични продукти".

Отслабване с кисело мляко

638
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Отслабване с кисело мляко4.50 от 5 от общо 4 гласували.


otslabvane s kiselo mlqkoКиселото мляко е един традиционен български продукт, който трябва да присъства на масата на масата във всяко едно домакинство.  Българското кисело мляко е популярно не само в България и на Балканите, славата му се простира дори през океаните до познати и не познати кътчета на света. Едни от държавите, които най-много ценят нашето кисело мляко това са японците.

Хормон на растежа - Подробна и важна информация за него

637
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Хормон на растежа - Подробна и важна информация за него5.00 от 5 от общо 1 гласували.


хормон на растежЧовешкия хормон на растежа (HGH Или GH) се произвежда във всяко човешко тяло от хипофизната жлеза. Този хормон е изключително важен за правилното функциониране на тялото, защото отговаря за възстановяването и растежа на всяка една клетка в нашия организъм. Основен хормон поддържащ тъканата цялост и здравина. Хормона на растежа се отделя от хипофизата в активно състояние и попада в кръвния поток.

Отслабване с кардио или диета

635
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отслабване с кардио или диета0 от 5 от общо 0 гласували.


uprajneniqОтслабване с кардио или диета
През топлите месеци на годината винаги се сещаме за излишните килограми – за увисналите мазнини и кожа. Време е да се вземете в ръце да стегнете тялото и да изгубите натрупаните излишни килограми. Естествения въпрос е как да подходите и кое би имало най-голям ефект за вас диета за отслабване или упражнения за отслабване.

Страница 2 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.