You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Отслабване с упражнения

271
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отслабване с упражнения0 от 5 от общо 0 гласували.


отслабване с упражненияКогато слънцето грее така хубаво е време да се замислим как ще ни стоят летните дрехи. Коя жена не би се радвала да се облече в някоя пола и мъжете след нея да се обръщат или в най-простия случай, когато отидем да си изберем нови дрехи да не ни прогонят грубо с нямаме вашия размер. За да не изпадаме в подобни неудобни ситуации е необходимо да се вземем здраво в ръце да изгорим бая калории и мазнини. В началото отслабването е труден процес, но красотата изисква жертви. Вие ще може ли да достигнете мечтаната си цел?

ЦЕЛЕБНАТА СИЛА НА ДНЕВНАТА СВЕТЛИНА

270
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
ЦЕЛЕБНАТА СИЛА НА ДНЕВНАТА СВЕТЛИНА0 от 5 от общо 0 гласували.


СветлинаСПОРЕД ДРЕВНИТЕ КИТАЙЦИ ТЯ СЪОТВЕТСТВА НА ЕНЕРГИЯТА ЯН, КОЯТО СТИМУЛИРА ЖИЗНЕНИТЕ ПРОЦЕСИ И АКТИВИЗИРА ОРГАНИЗМА. СЪВРЕМЕНАТА НАУКА ДОКАЗА И ОБЯСНИ ЖИВИТЕЛНИТЕ СВОЙСТВА НА СЛЪНЧЕВИТЕ ЛЪЧИ.

Пролетта ни носи все по-дълги дни, все по-вече светлина и ведрина. И здраве. Целебната сила на слънчевите лъчи е забелязал още Хипократ преди повече от 2000 години. Той измислил термина хелеотерапия – лечение със слънчева светлина

РАДИАЦИЯТА ВРЕДИ НАЙ-МНОГО НА ДЕЦАТА И НЕРОДЕНИТЕ БЕБЕТА

267
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
РАДИАЦИЯТА ВРЕДИ НАЙ-МНОГО НА ДЕЦАТА И НЕРОДЕНИТЕ БЕБЕТА0 от 5 от общо 0 гласували.


радиацияНЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ПИЕТЕ ЙОД – ХАПЧЕТАТА КАЛИЕВ ЙОДИД ДЕЙСТВАТ НАЙ-ДОБРЕ 1-2 ЧАСА ПРЕДИ РАДИОАКТИВНИЯТ ОБЛАК ДА СТИГНЕ СЪОТВЕТНАТА ТЕРИТОРИЯ. ОПАСНИЯТ ЙОД – 131 ИМА ПЕРИОД НА ПОЛУРАЗПАД ОТ 8 ДНИ.

Реактивните частици, изхвърлени в атмосферата от повредените японски ядрени реактори, могат да заразят хранителните вериги и водните ресурси на планетата, поставяйки под риск от ракови заболявания децата и още неродените бебета, предупреждават експерти.

Бързо отслабване с упражнения

264
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бързо отслабване с упражнения0 от 5 от общо 0 гласували.


byrzo otslabvaneКогато наближава лято трябва бързо да отслабнем, защото през зимата може и да успеем да скрием излишните мазнини, но през лятото на плажа няма как да сторим това. Нужно е да направи нещо за да имаме резултати докато дойде почивката поради тази причина може да се доверите на бързо отслабване с упражнения.

Отслабване през пролетта

263
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отслабване през пролетта0 от 5 от общо 0 гласували.


otslabvaneОбикновено през зимата хората, както и всички животни натрупват голямо количество излишни килограми поради по-застоялия начин на живот, който водят през този сезон и най-вече застояването в къщи. Пролетта се явява най-подходящото време, за да отслабнете преди да е дошло лятото и да се пуснете по бански по басейните или морето. За да отслабнете обаче се изисква не само желание но и силна воля. Обикновено това не стига на много жени и мъже за да отслабнат.

Болки в очите

262
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Болки в очите0 от 5 от общо 0 гласували.


ochi kompresВ днешно време очите ни са изложени на непрекъснато напрежение постоянно стоене пред компютрите, шофиране, гледане на телевизия и всичко това често се комбинира със стоене до късно и често недоспиване, което от своя страна води до болки в очите.

В някои случаи болките в очите може да се дължат и на неподходящо осветлени като в това число се включва вида на светлина идваща от лампата както и ъгъла, под който падат лъчите на светлината при четене също допринасят за болки в очите, а ако не се вземат и правилни мерки срещу това на по-късен етап може да доведе до разваляне на очите и поставяне на очила.

Пости - време да пречистим организма

260
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Пости - време да пречистим организма0 от 5 от общо 0 гласували.


postiВ някои религиозни традиции има определени дни в които вярващите трябва да ограничат някой вид храна или дори да не консумират никаква храна. Основната цел е смирение и преборване на телесното начало и каляване на човешкия дух. В съвременното общество на Запада постите са едно прекрасно средство не само да покажеш уважение към Бог, но и да прочистиш организма си от токсини, да отслабнеш с някой друг килограм и това да накара духа ти да се чувства по-добре в твоето тяло.

Въздуха в България най-мръсния в Европа

259
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Въздуха в България най-мръсния в Европа0 от 5 от общо 0 гласували.


zamarsqvane na vyzduhaСпоред последните данни на световната здравна организация (СВО) България е с най-мръсния въздух сред всички държави членки на европейския съюз. Много хора може би не обръщат внимание на прашните улици, на смока който се появява в някои градове като например Стара Загора или просто са свикнали до такава степен с него, че спират да го забелязват. Мръсния въздух обаче може да бъде опасен не само за нас, но и за най-малките, за нашите деца.

Позитивна диета с кисело мляко

253
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Позитивна диета с кисело мляко0 от 5 от общо 0 гласували.


dieta s kiselo mlqkoЛечебната сила на киселото мляко е известна по цял свят и е ценен хранителен продукт считан сред най-важните. Истинското кисело мляко може да ви помогне да отслабнете. В киселото мляко се съдържат нормални бактерии, които служат като пробиотици и подобряват функцията на храносмилателната система. Поради тази причина е добре да се похапва кисело мляко поне три дена в седмицата. Тука обаче възниква въпроса какво кисело мляко както няма истинско мляко. Добра идея е да си го подквасите сами. Единственото и най-доброто кисело мляко е домашно приготвеното.

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ХЕПАТИТ А И ЧРЕВНИТЕ ИНФЕКЦИИ

250
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
КАК ДА ИЗБЕГНЕМ ХЕПАТИТ А И ЧРЕВНИТЕ ИНФЕКЦИИ0 от 5 от общо 0 гласували.


hepatitПричинителите на чревните инфекции и вирусния хепатит А се отделят с фекалиите на болните и се предават от човек на човек /след контакт с болния/, чрез замърсената вода и замърсените хранителни продукти. Както и чрез битовите предмети и мръсните ръце.

Страница 21 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.