You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Диета за сваляне на корем

249
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Диета за сваляне на корем0 от 5 от общо 0 гласували.


korem dietaКорема е област от нашето тяло, която се сваля изключително трудно, но за сметка на това качваме много бързо килограми и излишни мазнини именно в тази област както и в областта на любовните дръжки или така известните паласки. Най-добрия начин за изгаряне на излишните мазнини в тези области са безспорно аеробните упражнения, но включването на подходяща диета, която да ограничи приема на излишни мазнини и да подобри приема на белтъци е много важна. Изключително е важно да знаете, че по-време на диетата е забранено да се консумира хляб и газирани напитки.

РИБЕНОТО МАСЛО ЗА ЗДРАВЕ

246
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
РИБЕНОТО МАСЛО ЗА ЗДРАВЕ0 от 5 от общо 0 гласували.


ribeno-masloДнешното рибено масло съвсем не е такова, каквото си го представя вашата майка. По старите хора имат основание да си спомнят с неприятни усещания за него. Първо, преди 70 години масово го ‘’пробутваха’’ на децата и в детската градина, и в училище. И второ, тогава то наистина имаше неприятен дъх.

Упражнения за трицепс

241
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за трицепс0 от 5 от общо 0 гласували.


ТрицепсТрицепса е триглав мускул на ръката. Този мускул често, се подлага на претоварване от мъжете и пренебрегван до голяма степен от жените. Основна функция на трицепса е да разгъва лакътната става, а в раменната да осъществява движения назад. Правилните упражнения за подържане на трицепса са много важни поради факта, че с течение на годините този мускул омеква. За да бъде той стегнат и добре оформен през целия ви живот трябва да правите редовни тренировки, за да го поддържате. В тази статия ще ви предложим няколко упражнения за трицепс, които може да ги правите в къщи, без да ви е необходимо специално фитнес оборудване.

Хранителни добавки полезни ли са ?

240
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хранителни добавки полезни ли са ?0 от 5 от общо 0 гласували.


hranitelni dobavkiХранителните добавки, чудото от края на 20в. или голямата измама сред обществото и новата машина за печелене на пари. Едно от изследванията направено в европа е на базата на това, какъв процент от хората са приемали хранителни добавки. Оказало се, че нат 40% от хората в трудоспособна възраст и над 25% от пенсионерите в европа са приемали хранителни добавки. На въпроса защо сте вземали хранителни добавки отговаряли защото са полезни! Така ли е обаче дали наистина хранителните добавки са толкова полезни ?

Как се изчислява индекс на телесна маса

236
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Как се изчислява индекс на телесна маса0 от 5 от общо 0 гласували.


indeks na telesna mazninaИндекса на телесна маса е инструмент с помощта на който се определя дали личното ви тегло е в т.нар. здравословни граници спрямо вашия ръст. С помощта на индекса на телесна маса може сами да разберете дали имате наднормено тегло или теглото ви е напълно нормално. В интернет има множество готови калкулатори с помощта на които без да се напъвате може да изчислите теглото си ние обаче решихме да ви разкрием тайната формула как сами да изчислите Индекса на телесна мазнина.

Полезни храни за кръвна група А

234
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Полезни храни за кръвна група А0 от 5 от общо 0 гласували.


polezni-hraniРедица лекари и най-вече почти всички диетолози смятат, че има силна връзка между храната и кръвната група. Поради тази причина се изготвят и специални хранителни режими за всяка отделна кръвна група. Връзката между храната и кръвната група идва от един много интересен белтък носещ името лектинит. Този белтък е с растителен произход и като че ли животинския включително и човешкия организъм не харесват този белтък и по-голяма част около 95% се от

Лепенки за отслабване

233
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лепенки за отслабване0 от 5 от общо 0 гласували.


lepenki za otslabvaneМного мъже и жени търсят ефективно и бързо отслабване. Понякога обаче не се замислят, че двете думи ефективни и бързо не се съчетават успешно. Не възможността обаче на хората и в частност най-вече на жените да отслабнат по естествен път ги побутват заслепени да изпробват вълшебни методи за отслабване и най-вече вълшебни хапчета.
Вместо това да се замислят дали все пак е възможно чрез хапче да се отслабне 8кг. за една седмица, ако дори това все пак е възможно повечето хора заслепени от желанието си да отслабнат не се замислят би ли било здравословно толкова скокообразно отслабване.

Диета, коя да изберем

230
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Диета, коя да изберем0 от 5 от общо 0 гласували.


dietaВ днешно време е изключително модерно да се говори за диети, здравословни режими на хранене, системи и хранителни добавки осигуряващи бързо и безопасно отслабване, но налага ли се винаги да използваме диети или подобни системи за да редуцираме теглото си.

Калории в плодовете

227
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Калории в плодовете0 от 5 от общо 0 гласували.


plodoveКалории в плодовете

За да съставите правилно диетата си трябва да сте добре информирани в кой хранителен продукт колко калории се съдържа и на базата на тази информация може да подберете храните.

Пожълтяване на зъбите

224
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Пожълтяване на зъбите0 от 5 от общо 0 гласували.


jalti zybiПрез последните години се наблюдава негативна тенденция сред българското население, а тя е, че все по рядко ходят на консултация при зъболекаря. При 63% от населението зъболекарския кабинет се посещава само тогава, когато зъбът е развален и кариеса е на лица, а основната причина да отиде българина до зъболекаря е че болката е станала нетърпима. Посещенията при зъболекаря обаче не бива да бъдат само при зъбобол има и други негативни тенденции като пожълтяването на зъбите. Това е един сериозен козметичен и здравословен проблем на около 40% от населението.

Страница 22 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.