You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

При настинка и простуда

181
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
При настинка и простуда0 от 5 от общо 0 гласували.


nastinkaСлед края на топлите дни и началото на дъждовните есени дни неизменно голяма част от хората се разболяват. Обикновено симптомите са сходни хрема, кашлица, а понякога и телесната температура леко се покачва. Вземате различни медикаменти, но като че ли ефект от тях няма и след около седмица симптомите отшумяват ако ви се е случвало значи сте имали настинка.

Витамин C източник на здраве

178
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамин C източник на здраве0 от 5 от общо 0 гласували.


vitamin CАскорбиновата киселина или наричана още сред народа витамин C е водоразтворим витамин. Общата му формула, която е интересна за химиците и не толкова за обикновения човек е C6H8O6. Витамин C оставен на стайна температура се окислява изключително бързо. Този витамин играе важна роля в човешкия организъм поради,, което се приема и допълнително количество от витамин C под формата на хранителна добавка.

Плодова диета успеха в отслабването

176
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Плодова диета успеха в отслабването0 от 5 от общо 0 гласували.


plodova dietaПлодовата диета наричана от някои диетолози още плодолечение е най-добрата и полезна диета според някои хора. Този вид диета се оказва, че не е трудна за спазване, а същевременно с нея не се изпитва умора или силен глад, а ако са налице тези симптоми те са по на рядко в сравнение с останалите видове диети.

Диета, която помага

167
com_content.section
(1 глас, оценка 2.00 от 5)
Диета, която помага2.00 от 5 от общо 1 гласували.


dieta koqto pomagaИзвестният немски лечител Ерман Хер твърди, че е разкрил тайната за успеха на отслабването с диети, за да докаже това той не иска пари от своите пациенти, а иска да изкажат мнението си и постигнати резултати от неговата диета и дали тя наистина помага. Диетата на лечителя Хер не се основава на лишения, а напротив чрез нея човек си хапва добре, тайната на тази диета се крие в синхрона на хранителните продукти и порциите от основните хранителни вещества, които получаваме.

Плодовете източник на здраве

166
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Плодовете източник на здраве0 от 5 от общо 0 гласували.


plodoveС развитието на медицината и напредването на знанията за здравословното хранене плодовете заемат едно от челните места и се подреждат в отделна голяма група с важно значение за човешкото здраве. Плодовете са богати на на вода, добър източник на витамини , а освен това са изключително бедни на енергия, което ги прави перфектни при прилагането на диети. Мазнини в плодовете не се наблюдават и са перфектни ако искате да свалите някое друго килце. Плодовете доставят на организма ни ценни органични киселини, влакна, минерални вещества както и фитохимикали, които са с антиоксидатно действие.

Здрави кости с пълноценна храна

164
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Здрави кости с пълноценна храна1.00 от 5 от общо 1 гласували.


kostiДокато човек е още млад не обръща голямо внимание на костите, но при счупване или при напредване на възрастта усеща, колко е важна здравината на костите за да се чувства човек добре. Често липсата на някои минерали води до отслабване на костната тъкан и до предразположение на тези хора към счупване. Особено опасно е при старите хора, при които костите може да счупят и при най-малкия натиск върху тях. За да не се стигне до тази ситуация яжте пълноценни и полезни храни.

Витамини как да си ги набавим с храната

163
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамини как да си ги набавим с храната0 от 5 от общо 0 гласували.


vitaminiЗа първи път понятието витамин се е появило през 1912г. и е благодарение на напредването на биохимията и експериментите на Казимир Функ. Първия витамин, който е бил изолиран е витамин Б1. За вашата обща култура е добре да знаете, че витамини са органични вещества чиято молекулна маса е ниска. Организма ни се нуждае от малки количества от тези органични вещества, но при недостига на витамини се наблюдава промяна в обмяната на веществата. Днеска са известни над 30 витамина, с голямо практично значение са:

Бърза диета За и Против

156
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Бърза диета За и Против0 от 5 от общо 0 гласували.


byrza dietaНа редица места и най-вече в интернет се наблюдават крещящи заглавия 5кг. за десет дена, 10 килограма за месец и други цифри на които всички ни се иска, а и голяма част от нас вярват! До днешните дни диетолозите абсолютно отричаха възможността за прилагането на бързи диети. Най-голямата сила и подкрепа е твърдението, че след всяка бърза диета следва нормална реакция на организма да възстанови загубеното, а дори и над него.

Раждаемостта 3 пъти по-ниска от смъртността в България

155
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Раждаемостта 3 пъти по-ниска от смъртността в България0 от 5 от общо 0 гласували.


smartnostСпоред данни на "Евростат" (европейската статистическа служба) България е страната с най-висока смъртност от всички страни членки на европейската общност. Страната, която застава пред България в списъка на смъртност на населението в Европа е Латвия.

По официалните данни на "Евростат", цитирани на 27,07,2010г. от АП смъртността в България е 14,2 души на всеки хиляда жителя! Тревожна е и тенденцията, че България заедно с Латвия се намират на дъното на страните с естествен прираст едва 3,6 на хиляда,

Акне причини за поява

152
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Акне причини за поява0 от 5 от общо 0 гласували.


akne prichinaОще през миналия век учените установиха, че причина за поява на акне е непостоянството на хормоните от което последва и нормално да бъде установено, че при едни хора генетично е заложено да се образува по-голямо количество акне в сравнение с други! Това направи и борбата с акне (младежки пъпки) практически непосилна щом става въпрос за гени лекарствата не помагат. Това наложи силите на лекарите да се изместят в търсене на механизми да се контролира заболяването - основни механизми по-които се цели справянето с акне са чрез антибиотици, стероиди и други медикаменти.

Страница 25 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.