You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Мускулна треска Причини

151
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Мускулна треска Причини0 от 5 от общо 0 гласували.


muskulna treskaТова явление е познато на всеки един човек. Обикновено всеки, който започва тепърва с фитнес или желае да се стегни се сблъсква с появата на мускулна треска. Обикновено когато мускулната треска не е силна хората занимаващи се с фитнес дори изпитват удоволствие от наличие на слабата болка в мускулите защото показва, че са тренирали дори са се претренирали!

Упражнения за паласки

148
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за паласки0 от 5 от общо 0 гласували.


palaskiДамския сексапил изисква стегната и добре очертана талия, но когато качим килограми или просто след като сме били стегнати изоставим тялото си то се отпуска и често се образуват паласки или наричани от някой любовни дръжки. Характерно е, че образуването на паласки  в определени периоди от женското развити става по-голяма скорост, а в някои етапи дори и с упражнения паласките се прибират много трудно. Такива периоди са например след раждане, при развитието на вторичните полови белези при жените и прочие.

Диета с кисело мляко

144
com_content.section
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Диета с кисело мляко3.00 от 5 от общо 1 гласували.


dieta s kiselo mlqkoДиетата с кисело мляко е изключително лесна за прилагане. Причина за това, че не изисква кой знае колко голямо разнообрази от хранителни продукти. За целия период на тази диета е необходимо да заредите хладилника с кисело мляко, банани и мюсли.

Млечна диета с доказан резултат

138
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Млечна диета с доказан резултат0 от 5 от общо 0 гласували.


mlechna dietaВ млечните продукти се съдържат калций, белтъчини и други ценни вещества, които са изключително полезни за здравето. Последните научни данни, получени при изследвания свидетелстват за това, че нискокалоричната диета съществено облекчава процеса на загуба на тегло и премахване на излишните мазнини. Учените смятат, че високото съдържание на калций снижава продукцията на калцитриола, което пък от своя страна кара мастните клетки не само да губят мазнина,

Кърлежи и болести

134
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърлежи и болести0 от 5 от общо 0 гласували.


karlejПри тежки проявления на Лаймската болест се увреждат нервната система, опорно-двигателният апарат, дори и сърцето. Човекът се заразява след ухапване от вече заразен кърлеж. В повечето случаи областта на разпространение на кърлежовата борелиоза /това е другото наименование/ съвпада с кърлежовия енцефалит. Тази тежка болест засяга нервната система и води до развитие на пареза, а понякога завършва и трагично.

Упражнения за бицепс за новобранци

133
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за бицепс за новобранци0 от 5 от общо 0 гласували.


uprajneniq za bicepsГоляма част от мъжете ходят на фитнес за да оформят няколко основни групи от своето тяло. Тези групи са преди всичко гръб, гърди, корем и не на последно място ръце. Добре оформените ръце, афродизиак за много жени изискват трениране на две основни групи мускули на брахиалната област и най-вече бицепс и трицепс.

Диета за лятото

125
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Диета за лятото0 от 5 от общо 0 гласували.


dieta lqtoСпазването на хранителен режим (диета) през лятото не никак трудно. През този сезон апетита е понижен и всеки човек може да се възползва за да спазва по-строга диета. Все пак имайте в предвид, че през лятото човек има нужда от добър прием на калории за да подсигури повишеното количество енергия необходимо за топлообмена и охлаждането на тялото.

Кърлежи как да се пазим

123
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърлежи как да се пазим0 от 5 от общо 0 гласували.


kyrlejНай-често през пролетните и летните месеци територията на нашата страна става изключително подходяща за развитието на кърлежи. Причина за бума на тяхното развитие е повишената влажност. Най-широко разпространени в България от кръвосмучещите кърлежи са тези от р. Ixodes. Освен представителите от този род към голямото семейство на кърлежите се числят Sarcoptes scabiei var. hominis този вид кърлеж е от групата на Акарите и предизвиква краста по кожата на човек.

Храни богати на витамин C

122
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Храни богати на витамин C0 от 5 от общо 0 гласували.


vitamin CL-аскорбинова киселина или по известен в бита като витамин C е един от най-важните витамини в организма на човек. Витамин C действа укрепващо на съдовете от кръвоносната система помага за развитието и възстановяването на органите и тъканите. При недостиг на витамин C се развиват няколко заболявания от които с най-висока честота на срещане е скорбут.

Морковите източник на витамин А

114
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Морковите източник на витамин А0 от 5 от общо 0 гласували.


morkoviМорковите се пренесени през 16 в. Родината на тези вкусни зеленчуци се смята континента Азия и още по точно района на днешен Афганистан. Интересен факт около историята на морковите е, че първоначално те не са били оранжеви. Естествените цветове на морковите, които са се срещали в природата са били бели, жълти, лилави, но не и оранжеви моркови. През 16 век холандски генетик успява за първи път да култивира ОРАНЖЕВИ моркови, които се превръщат в най-разпространения сорт моркови в днешни дни.

Страница 26 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.