You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Спрете слънчевата алергия

111
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Спрете слънчевата алергия0 от 5 от общо 0 гласували.


alergiq kam slancetoАлергията към слънцето е един досаден проблем, а най-лошото е, че ни стига в моментите в които най-малко ни се иска това. Примерно на плажа, на разходка сред природата или просто на пикник със семейството. Ако често имате кожни обриви

1. Сведете до минимум ползването на парфюмерия и козметика, когато излизате на слънце. Ако много държите все пак да ползвате слънцезащитни кремове, проучете състава им заедно с дерматолог.

Чай за отслабване от Джинджифил

103
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Чай за отслабване от Джинджифил0 от 5 от общо 0 гласували.


chai-za-otslabvaneУпотребата на специален джинджифилов чай за отслабване е широко използван метод от редица жени в Европа и САЩ, а в последните години употребата на чайове за отслабване в България става все по-популярна. За първи път чай за отслабване е използван от Източните народи (Китай, Индия и Япония). При тези народи използването на чай не само за отслабване, но и за лечение на различни болести датира от хиляди години.

Защита срещу комари

100
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Защита срещу комари0 от 5 от общо 0 гласували.


srestu komariИдеалните условия за появата на комари, кърлежи и други насекоми е повишената температура и висока влажност на въздуха. Именно поради тази причина с настъпването на пролетния сезон се появяват комарите. Тяхното присъствие съпровожда хората до настъпването на по-студени дни през есента. Хората от населените места близо до по-големи водоеми (реки, езера, язовири, блата) са изключително потърпевши от тези кръвосмучещи насекоми.

Лесна диета, която е и полезна

95
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лесна диета, която е и полезна0 от 5 от общо 0 гласували.


lesna dietaВ забързаното ежедневие често ни се налага да се храним с какви ли не бързи закуски – хамбургери, дюнери, катми или просто някоя вафла. Тези храни обаче безпощадно увреждат нашето здраве и ни карат да трупаме излишни килограми. Поради тази причина ви препоръчваме поне веднъж в месеца да направите тази лесна диета, която е и полезна!

Упражнения за гръб

93
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за гръб0 от 5 от общо 0 гласували.


uprajneniq grabДобре оформения гръб е като за афродизиак за всяка една жена. Много мъже искат да бъдат като "четирикрилни гардероби". За да успеете да постигнете този така желан успех е необходимо да се тренира здраво. Гребните мускули са сред най-трудните за трениране и оформяне. В статията ви предлагаме някой от най-използваните упражнения за оформяне на гръб във фитнес залата.

Тае бо - модерната сила

91
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Тае бо - модерната сила0 от 5 от общо 0 гласували.


tae boИзключително нашумялата фитнес система Тае бо представлява смесица между бойни изкуства и аеробни упражнения. Основни цели на Тае бо е придобиване на самоконтрол, сила, висока концентрация и дисциплини. Изкуството Тае бо става все по-предпочитан начин, чрез който младите хора успяват лесно да свалят излишни килограми.

Упражнения срещу целулит

89
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения срещу целулит0 от 5 от общо 0 гласували.


celulitУпражнения за стягане на мускулатурата ще успеят лесно да противодействат на целулита и ще предотвратят по нататъшното му образуване. Както може би много от вас знаят образуването става в резултат на натрупване на излишни мазнини. При жените най-горещи точки за образуване на целулит това са бедрата на краката и корема. Упражненията за целулит са направени за да действат именно в тези области.

Хипофиза - Окситоцин и Вазопресин

85
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Хипофиза - Окситоцин и Вазопресин0 от 5 от общо 0 гласували.


hipofizaХипофизата е основен орган за ендокринната система в тялото на човека. Хипофизната жлеза ръководи всички останали жлези в тялото на човек като контролира тяхната дейност. Хипофизата се поделя на два дяла преден наричан аденохипофиза и заден дял неврохипофиза, а самата регулация на секрецията на хипофизата се осъществява от подхълмите.

Упражнения за стегнато дупе

78
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за стегнато дупе0 от 5 от общо 0 гласували.


stegnato dupeЖенската фигура изисква да бъде изваяна така, че да съчетава едновременно нежност, но и чаровен сексапил. Една от важните зони за всяка една жена това е нейното дупе. Стегнатото дупе е изключително важно от една страна то се харесва на мъжете, а от друга страна е и символ за подържана жена. Ето защо решихме да ви предложил няколко прости упражнения с които да постигнете едно наистина секси и стегнато дупе.

Интересни факти за кръвните групи

73
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Интересни факти за кръвните групи0 от 5 от общо 0 гласували.


kravna grupaКръвната група е изключително важен показател в съвременната медицина. За първи път кръвната група при човека е открита през 1901 от Ланд Щайнер. За определянето на кръвната група важно значение имат червените кръвни клетки (еритроцитите). Един от най-важните показатели за определяне на кръвната група това са аглутиногените по повърхността на еритроцитите. Друг важен фактор за съвременната медицина за определяне на кръвната група е съдържанието на аглутинини в кръвната плазма.

Страница 27 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.