You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Упражнения за гърди

41
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за гърди0 от 5 от общо 0 гласували.


упражнения гърдиБезспорно най-хващащата група мускули това са гърдите. Невероятен е ефекта, когато на плажа имате добре оформен релеф на гърдите и всеки ви загледа. Добре оформените гърди са предпоставка за повишаването на личното ви самочувствие, поради тази причина вие трябва добре да напомпате тази група мускули. Ето и примерна тренировка за гърди.

Диети за сърцето

35
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Диети за сърцето0 от 5 от общо 0 гласували.


sarceХапвайте по-често плодове поне три пъти дневно. Плодовете ще ви набавят важни витамини, а също така имат важно антиоксиантно действие за организма.

Намалете излишните килограми. свалянето на излишните мазнини ще спомогне да запазите вашето сърце по дълго в добра форма и здраво. С напредването на възрастта вероятността за високо или ниско кръвно е по-малка.

Витамин А

31
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамин А0 от 5 от общо 0 гласували.


vitamin AВитамин А заема изключително важно място сред витамините според значението им за организма. Научното наименование на Витамин А е ретинол палмитат. Той спомага за подобряването на епителните клетки, освен това подобрява обмените процеси в клетките на кожата като спомага за подобряване на еластичността и. Витамин А спомага и за по-бързото регенериране (оздравяване) на повърхностните рани. Безспорно е значението на витамин А за растежа на косата. При недостига му космения растеж е силно забавен. Спомага за преборване на някои кожни заболявания като акне и същевременно забавя процеса на образуване на бръчки.

Лесна диета

27
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лесна диета0 от 5 от общо 0 гласували.


lesna dietaЛесната диета се прилага в рамките на 4 дена след приключването на диетата се прави почивка и четири дневния цикъл на диетата се повтаря отново. Тази Лесна диета ще ви помогне да прочистите организма и да си върнете тонуса в организма.

 

Имунитет

23
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Имунитет0 от 5 от общо 0 гласували.


imunitetИмунната система представлява способността на организма да се преборва с различните болести. Имунната система има способност да запазва информацията за прекарани различни заболявания с което ограничава повторното поява на болестта. В имунната система потиска и регулира т.нар имунен отговор на организма до най-подходящото за човешкия организъм ниво. Основни клетки, участващи в имунната система, Б- и Т-лимфоцитите, макрофагите, фолекулно-дендритни клетки и други.

Белтъци - здравословно хранене

21
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Белтъци - здравословно хранене0 от 5 от общо 0 гласували.


beltaciПоемането на здравословна храна е едно от най-важните условия за здрав и силен организъм, но знаем ли всъщност кои храни са наистина полезни и кои наистина вредни. За полезни храни се считат тези, които осигуряват необходимите вещества за съществуването на човек и за изграждане на устойчиво и стабилно здраве.

От тази гледна точка най-важни за това са белтъците. Белтъците в организма имат изключително разнообразна и жизнено важна функция. Именно поради тази причина храните съдържащи голямо количество белтъци се приемат за изключително полезни. Такива храни са например рибе месо, бадеми, лешници, яйцето, бирена мая, соя и други. За да се разглежда една храна като белтъчно богата тя трябва да съдържа минимум 10% белтъци от общата и маса.

Упражнения за отслабване

16
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Упражнения за отслабване0 от 5 от общо 0 гласували.


uprajneniq otslabvaneШироко познат факт е, че отслабване без упражнения няма, а полагането на физически усили и правенето на упражнения са ефективно средство не само за отслабване, но и за повишаване на човешкото здраве и придобиване на бодър дух.

Най-честите упражнения за отслабване, които упражнения не са свързани задължително с фитнес залата са:

Аеробика - за много хора аербиката е само за жени, но това не е така. Тя е много полезна и за мъжете, които са си поставили за цел да отслабване. Аеробиката представлява комплекс от упражнения със висока интензивност както се вижда изискващи много въздух, което прави упражненията в аеробиката много полезни не само за отслабване, а дори за запазване на фигурата и стягане на частите на тялото.

Кръводаряване – спаси човешки живот

12
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кръводаряване – спаси човешки живот0 от 5 от общо 0 гласували.


kryvкръводаряването е хуманен акт за даряване на определено количество кръв с цел спасяването на човешки живот. През 18 век за първи се осъществява успешно кръводаряване като това е свързано с учения Уилям Харви и най-вече установения от него закон за кръвообращението.

Кръвните групи са четири А, Б, АБ и 0

Кръводаряване може да осъществи всеки човек на възраст от 18 до 65г, за да осъществи кръводаряване човека трябва да е в отлично здраве и дарената от него кръв да е чиста т.е. безопасна за пациентите, които имат нужда от нея. Кръводаряването може да се извършва 4,5 пъти годишно (календарна година), като интервала между две кръводарявания трябва да е минимум 2 календарни месеца. Количеството кръв, което може да се дари е до 450мл. кръв. В по-редки случай се прилага т.нар. кръводаряване в малки количества то може да се осъществява два пъти седмично като се взема по 160мл. кръв.

Затлъстяване в корема

7
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Затлъстяване в корема0 от 5 от общо 0 гласували.


zatlastqvaneЗатлъстяването е сериозен проблем появил се в средата на 20 век и се очаква да достигне своя бум през този век. Това налага запознаването на обществото с последиците, които води със себе си затлъстяването. Изследване направено от учени от университета в С. Каролина, установили, че най-опасни са затлъстяванията в коремната област. В същото време всеки човек знае, че почит всяка храна, която е в излишък и я консумираме се лепва именно в тази област, а свалянето на излишно натрупаните тлъстини в тази област е изключително трудна задача.

Страница 29 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.