You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

КАКВО ДА ПРАВИМ АКО НОСЪТ НИ КЪРВИ?

610
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
КАКВО ДА ПРАВИМ АКО НОСЪТ НИ КЪРВИ?5.00 от 5 от общо 3 гласували.


крав от носаПреди да предприемете мерки за спиране на кървенето от носа, издухайте го добре. По този начин ще отстраните евентуален съсирек, който пречи на кръвоносния съд да се свие. Понякога само това и леко притискане на ноздрите, след като сте пъхнали вътре малко памук, са достатъчни да се справите с кървенето на носа.

 

Диета за отслабване с риба

609
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Диета за отслабване с риба4.00 от 5 от общо 3 гласували.


ribaРибата е една от най-здравословните храни, която може да бъде използвана от хоратани в здравословния си диетичен режим на хранене. Освен за целите на отслабването месото от риба се използва от професионалните спортисти за по-бързо възстановяване от тежките тренировки и за повишен мускулен растеж. Причината за това е високото белтъчно съдържание. В 100 грама риба се съдържа между 13 и 25% белтък.

Диета за трениращи

607
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.50 от 5)
Диета за трениращи4.50 от 5 от общо 4 гласували.


dietaКогато посещаваме редовно фитнес залата или спортуваме определен тип спорт, ние се нуждаем от хранителна диета, която се различава от хранителния режим на повечето хора. Причината за това е че трябва да съчетаваме храни с висока енергийна стойност и богати на протеин. И колкото по-високи резултати сме си поставили толкова по-строга и точна трябва да бъде нашата диета.

НАРОДНА МЕДИЦИНА С ЛУК

606
com_content.section
(7 гласа, оценка 3.86 от 5)
НАРОДНА МЕДИЦИНА С ЛУК3.86 от 5 от общо 7 гласували.


lukНародната медицина препоръчва лука при редица заболявания.

При хемороиди, запек и възпаление на червата е полезно да се дава по 1 ч.л. сок от пресни зелени пера 3 пъти на ден преди ядене.

Младежки пъпки и сърбящи обриви по кожата, лунички и пигментни  петна се изчистват с наложена върху тях лучена кашичка.

Червено цвекло природния бустер

605
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.60 от 5)
Червено цвекло природния бустер4.60 от 5 от общо 5 гласували.


cherveno cvekloТези  от вас които имат по-дълъг стаж във фитнес залата, знаят колко е важно приемането на суплименти за постигането на по-добри резултати. Един от най-често използваните и предпочитаните от бодибилдърите нутрием е азотния бустер. Има различни марки, но в масовия случай азотния бустер е прахообразен с различни овкосители и се разтваря във вода.

Отслабване за 30 дни стъпка по стъпка

604
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване за 30 дни стъпка по стъпка5.00 от 5 от общо 1 гласували.


otslabvaneМного от нас искат да свалят излишните килограми и да имат по-красиво и стегнато тяло. В търсене на правилната формула подлагаме организма си на строги диети, на лишения, на много активни физически натоварвания но в крайна сметка килограмите си стоят същите, корем издут, а дупета по-голямо от колкото ни се иска.

Започва сезонна на настинките

602
com_content.section
(4 гласа, оценка 3.50 от 5)
Започва сезонна на настинките3.50 от 5 от общо 4 гласували.


nastinkaКогато есента дойде и температурите се понижат много хора започват да изпитват неудобствата на есенната настинка. Тя се изразява в главоболие, загуба на сън, запушен нос, болки в  гърлото, сърбеж в ушите и най-вече отпадналост, кашлицата и киханията са верен приятел на настинката и неприятел на човека.

Храни богати на белтъци за мускулен растеж

601
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Храни богати на белтъци за мускулен растеж5.00 от 5 от общо 2 гласували.


храниЗа да се постигне мускулен растеж освен правилни тренировки е нужно да се приема и правилна храна. Според много от известните бодибилдари успехите във фитнес залата зависят с 40% от тренировките и 40% от храната и 20% от правилните суплименти.
За тези от вас, които искат да заложат на правилното хранене подготвихме няколко типа храни, които са ценен източник на протеин за всеки, които иска да гради мощни мускули.

Отслабване в корема с упражнения

598
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване в корема с упражнения5.00 от 5 от общо 1 гласували.


korem otslabvaneПлоския корем като на манекените в списанията е желан, както от мъжете така и от жените, но постигането му често се оказва мисия невъзможно и много от хората се отказват още преди да се появи първия ред плочки. Да се постигне отслабване точно в тази област е наистина много трудно, но не и невъзможно.

Упражнения за средната част на гърдите

594
com_content.section
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Упражнения за средната част на гърдите3.50 от 5 от общо 2 гласували.


uprajneniq za gyrdiГърдите са основна мускулна група, която всеки един спортист иска да развие. Големината на гърдите и добрия релеф обаче зависят от правилното изпълнение на подходящи упражнения. За хората, които са нови във фитнес залата е нужно първоначално да изпълняват упражнения за сила, а след това да започнат да изпълняват упражнения за гърди, които да оформят релефа им.

Страница 4 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.