You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Натурални сокове или домашни фрешове

585
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Натурални сокове или домашни фрешове5.00 от 5 от общо 3 гласували.


freshПочти от всеки ъгъл ни дебне реклама на здравословни храни и напитки, истина ли са обаче те или е по-добре да направим домашен фреш ? Разбира се, че е много по-добре да си приготвим сами в домашни условия прясно изцеден сок, който няма да съдържа консерванти и оцветители. Домашно приготвения фреш освен, че има приятен натурален вкус, но е и много добра добавка към вашето здравословно меню.

Лунна диета 2013 година

584
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лунна диета 2013 година5.00 от 5 от общо 1 гласували.


lunna dieta 2013Лунната диета е една от най-любимите и предпочитани от много жени диети за постигане на бързо, здравословно и ефективно отслабване. Популярността на лунната диета се дължи на факта, че тази диета е лесна за спазване и най-вече заради добрите резултати без йо-йо ефект, които се наблюдават.

Болки в гърлото и възпалени сливици

583
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Болки в гърлото и възпалени сливици5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gyrlo sliviciПрез есента и зимата броя на хората, които се оплакват от болки в гърлото се увеличава многократно. Гърлото е начална част от дихателната система. Повечето от хората са свикнали да дишат през устата, а поетия през устата въздух е не затоплен, не пречистен и сух. Това води до увреждане на лигавицата на гърлото, възпаление на сливиците и гласните струни. Първоначално болка в гърлото и подути сливици може да бъдат симптоми не само на настинка, но и на грип.

Упражнения за долна част на гърдите

580
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Упражнения за долна част на гърдите5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gyrdiМного често влизайки във фитнес залата тренираме неправилно мускулите на гърдите, като залагаме най-вече на добре развита средна част, след това тренираме за горна част на гърдите, а упражнения за долна част на гърдите правим рядко и съвсем плахо. Красивите гърди обаче изискват симетрия, а добре оформената долна част дава обем на гърдите, кара ги да изглеждат по-големи и напомпани. Ако и на вас долната част на гърдите изостава, нека да ви покажем няколко упражнения за гърди, който ще наваксат пропуснатото.

Упражнения за горна част на гърди

578
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Упражнения за горна част на гърди5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gyrdiГърдите са от тези мускули по тялото на човек, които е важно да са не само стегнати, но и добре оформени. Перфектните мъжки гърди трябва да следват пропорционалност с добре развита долна част, силна средна част, добре очертан горен релеф на гърдите и не на последно място добре оформен канал. Извайването на гърди от стомана не може да стани с диета, яките мъжки гърди се градят във фитнес залата с подходящи упражнения за гърди.

Отслабване в корема с диета

574
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване в корема с диета5.00 от 5 от общо 1 гласували.


plosyk koremЕдин от най-разпространените варианти за свалянето на 2-3 килограми и сантиметри от областта на корема това е спазването на диета за корем. Със спазването на подобна диета вие ще свалите обиколката на корема поради два факта.

Сваляне на корем - диета и упражнения

573
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Сваляне на корем - диета и упражнения4.67 от 5 от общо 3 гласували.


koremКорема е една от най-трудните части за оформяне и стягане, но красивата преса било то на жена или мъж е уникално секс и поради това много хора искат да я имат, но малко успяват. Ако и ти исках да имаш стегнат корем и плочки, но все още имаш бирено коремче и излишни мазнини, значи тази програма е точно за теб. Само за 30 дни ако я спазваш ще успееш да покажеш плочки и на твоя корем.

Хранителни добавки за по-големи мускули

572
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Хранителни добавки за по-големи мускули5.00 от 5 от общо 2 гласували.


мускули и фитнесМного от мъжете посещаващи фитнес залата искат за кратко време да постигнат големи резултати. Оформянето на масивна мускулна маса и релеф обаче не се постига за месец, два, три обикновено за да се постигне добре оформено тяло са нужни години. Професионалните бодибилдъри, за да постигнат формата в която са в момента са започнали още преди 4-5 години.

Тиква - здраве от природата

568
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Тиква - здраве от природата4.67 от 5 от общо 3 гласували.


тикваТиквата е широко популярна в България най-вече като десерт, при което тиквата се приготвя печена на фурна, също така широко популярни са семките от тиква, но това не са единствените ползи от тиквата, тя се използва за предпазването и лечението на много здравословни проблеми.

Лечение на афти в устата

564
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Лечение на афти в устата5.00 от 5 от общо 3 гласували.


afti v ustataАфтите в устната кухина са сравнително често срещан проблем при по-малките деца и сравнително по-рядко заболяване при възрастните хора. Причините за поява на афта в устата са много и разнообрази най-често срещната причина това е консумацията на не добре измити плодове и зеленчуци, също така причина за поява на афта в устата може да бъде намалена устна хигиена, хранителна алергия, хормонален дисбаланс и други.

Страница 5 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.