You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Ето как да се предпазим от кариеси

522
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Ето как да се предпазим от кариеси5.00 от 5 от общо 3 гласували.


kariesКариесите са най-често срещаното заболяване сред хората в световен мащаб по данни на световната здравна организация. В България проблема с устната хигиена е също доста сериозен. Освен, че около 95% от населението имат лекуван поне по един кариес, средно всеки трети българин на възраст над 23 годишна възраст има изваден поне по един зъб, поради закъсняло лечение на кариеси.

Как да предпазим детето от комари

521
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.33 от 5)
Как да предпазим детето от комари4.33 от 5 от общо 3 гласували.


komari

Лятото е сезон на много приятни емоции за малки и големи, но заедно с хубавите моменти този сезон носи и големи опасности идващи и от различни видове насекоми. През горещите дни при игри в паркове се крие опасност за нашите деца да бъдат ухапани от кърлежи, а в по-късните часове следобед се повишава и то многократно нашето дете да бъде атакувано от комари.

Диета с кайсии за отслабване

519
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Диета с кайсии за отслабване5.00 от 5 от общо 2 гласували.


кайсии диетаОт първите седмици на юни до последните седмици на август, българите могат да намерят по пазарите един от най-очарователните плодове, а именно кайсиите. Тези свежи жълти плодове внасят разхлада в горещите летни дни, освен да ни по освежат похапването на кайсии ни зарежда с много витамини и минерали и  помага ефективно в борбата с килограмите. Прилагането на една диета с кайсии в рамките на 5 дена спомага да постигнем отслабване в рамките на 2-3 килограма и то главно в областта на корема.

Кайсии за тънка талия и здраве

518
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Кайсии за тънка талия и здраве5.00 от 5 от общо 2 гласували.


kajsiiВ средата на лятото един от най-свежите и сладки плодове срещащи се по нашите географски ширини, зрее. Това са обичаните от малки и големи кайсии. Те са подходящи за консумация в прясно състояние, приготвени под формата на свежи нектари, а също така кайсиите са много подходящи за добавки към сладоледи и за направата на домашни сладкиши. Сладкото от кайсии или дюли се използва в различни китайски ястия.

 

Бирена мая как се пие правило

517
com_content.section
(6 гласа, оценка 4.67 от 5)
Бирена мая как се пие правило4.67 от 5 от общо 6 гласували.


бирена мамяМаята за хляб представлява концентрирана маса от дрожди. При размножаване те се превръщат захарите във въглероден двуокис и алкохол /етанол/, благодарение на което тестото втасва. За да се възпроизвеждат и растат, дрождите се нуждаят от определени условия: влага, хранителни средства и топлина. Скорбялата, захарта и яйцата спомагат за по-бързия им растеж, докато сол

Слънчево изгаряне ето как да се справим

511
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Слънчево изгаряне ето как да се справим5.00 от 5 от общо 3 гласували.


изгарянеЛято, вълни, плаж страхотни моменти и много любов във въздуха. Да това е на море сте и си прекарвате добре докато не се изпичате на плажа и не получите слънчево изгаряне. След него почивката ви се променя, всичко ви боли, не може да се наспите и приятна почивка се превръща в истинско изпитание. Това е причината да не допускате да получите слънчево изгаряне.

Морето крие опасности за здравето

510
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Морето крие опасности за здравето5.00 от 5 от общо 2 гласували.


plajМорето крие опасности за здравето
През летните месеци, когато навън е топло много хора се отпускат и последното нещо за което мислят това е  опазване на тяхното здраве. Трябва обаче да знаете, че лятото е сезона с най-много стомашно чревни инфекции, с най-много кожни проблеми и не на последно място с най-много повърхностни рани.

Лапад зеления витамин

509
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.33 от 5)
Лапад зеления витамин4.33 от 5 от общо 3 гласували.


лападЛападът е зелен листен зеленчук, за любителите бутаници ще споделим, че латинското име на този зеленчук е Rumex patientia. Вкуса на лапад често се определя като на този на киселеца. Приложението на този листен зеленчук е много широко. Той се използва за приготвянето на зелени салати, приятни и леки пролетно-летни супи, използва се за приготвяне на ястия с ориз и прочие. Лапад се използва и в козметиката и най-вече в домашните хитрини за красиво лице.

Лош дъх ето на какво се дължи

508
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.60 от 5)
Лош дъх ето на какво се дължи4.60 от 5 от общо 5 гласували.


лош дъхОколо 24% от българите имат проблем с лош дъх в устата. Има различни причини поради които дъхът и вкусът в устната кухина на човек се влошава. При всички положения, ако имате лош дъх е добре да предприемете мерки. От една страна ще си спестите лошото впечатление, което ще оставите у вашите приятели и близки хора, а от друга страна наличието на лош дъх може да е признак и на по-сериозно заболяване.

Хомеопатия алтернатива №1

505
com_content.section
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Хомеопатия алтернатива №15.00 от 5 от общо 4 гласували.


homeopatiqПреди десет години все още се смяташе, че най-великото откритие на светът това са антибиотиците, които успешно се борят с различни инфекциозни заболявания. Днес обаче става ясно, че антибиотиците са нож с две остриета. Вярно, е че са много ефективни, но и микроорганизмите стават все по-устойчиви към тях, което налага предписването на все по-силни форми антибиотици, а те оставят последствия върху човешкото здраве. Днес решението вече е ясно на всички това е хомеопатията.

Страница 8 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.