You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечител съвети за вашето здраве

Треперене на ръцете

503
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.00 от 5)
Треперене на ръцете4.00 от 5 от общо 3 гласували.


lekarОтделни човешки органи треперят непрекъснато. Най-често здравия човек забелязва треперенето на ръцете, но също така може да има треперене на главата дължащо се най-вече на тикове, също така наблюдава се треперене на ръцете, тремове се наблюдават и на очите и някои мускули. Треперенето обикновено има своята причина и обстоятелства, които го причиняват в някои случаи треперенето на ръцете се причинява от заболявания.

Щитовидна жлеза - полезно четиво

501
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.33 от 5)
Щитовидна жлеза - полезно четиво3.33 от 5 от общо 3 гласували.


щитовидна жлезаЩитовидната жлеза е една от основните и много важните жлези за правилното функциониране на цялостният човешки организъм. Тази жлеза отговаря за растежа и метаболитните процеси. Проблеми с тази железа се свързват с нейната хипер или хипофункция. Увреждането на щитовидната жлеза може да бъде ясно видимо, то обикновено води до уголемяването на нейните размери. Когато уголемяването е ясно видимо говорим за заболяването гуша.

Отслабване с ягоди

499
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Отслабване с ягоди5.00 от 5 от общо 1 гласували.


ягоди отслабванеНа дали има малки деца или големи възрастни хора, които да не обичат вкусът на ягодите. През последните седмици на лятото този плод зрее по нашите ширини, а цената му обикновено е много  ниска. Това прави ягодите един от най-консумираните полодове заедно с черешите през месеците май и юни.

Псамотерапия за позитивна енергия

498
com_content.section
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Псамотерапия за позитивна енергия5.00 от 5 от общо 4 гласували.


псамотерапияПрез последната година започна да се говори все по силно за Псамотерапия. Ако все още не знаете какво представлява това или се чудите дали да пробвате, то тази статия определено ще ви бъде полезна да се информирате за това: какво представлява Псамотерапия.

Отслабване с упражнения

497
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Отслабване с упражнения5.00 от 5 от общо 3 гласували.


отслабванеАко през последните няколко седмици сте качили някое излишно килец в областта на корема, дупето, бедрата или са ви се появили паласки е нужно да предприемете спешни мерки, да ограничите това наддаване на килограми и най-важното да се предпазите от формирането на целулит или стрии, като в същото време постигнете отслабване.

Внимание! Кърлежи

494
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.40 от 5)
Внимание! Кърлежи4.40 от 5 от общо 5 гласували.


кърлежиЕдна от най-голямата опасност, която се крие из полянките и градинките за отдих в градовете през пролетта и лятото това са кърлежите. Активността на кърлежите е различна през отделените месеци. Активния им сезон обхваща периода от средата на април до средата на октомври. До голяма степен активността на кърлежите зависи от температурата и влажността. Най-висока концентрация на кърлежи има през месец май, през следващите летни месеци популациите им намаляват, а през октомври почти изчезват.

Как да тренирам правилно за добри резултати

492
com_content.section
(7 гласа, оценка 4.71 от 5)
Как да тренирам правилно за добри резултати4.71 от 5 от общо 7 гласували.


фитнесМного от хората посещаващи фитнес зала имат слаби резултати и бързо се отчайват. До голяма степен това се дължи на неправилни начин на тяхното трениране. За да оформите красиво и релефно тяло, трябва да се спазват определени правила.

Комари защитете се от тях

487
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Комари защитете се от тях5.00 от 5 от общо 3 гласували.


komariПрез пролетните месеци един от най-големите ужаси на хората в нашите ширини, това са комарите. През последните няколко години борбата с тези насекоми изостава, което от своя страна води до бум в размножаването на комарите. Особено сериозен е проблема в районите на с водни басейни, които са нужни за да могат комарите да се размножават.

Диета за месец май

486
com_content.section
(4 гласа, оценка 5.00 от 5)
Диета за месец май5.00 от 5 от общо 4 гласували.


dieta mesec maiМесец май изобилства на пресни зеленчуци. През зимата организма заслабва и сега е момента да си възстановим силите. Тази диета се основава на множество хранения за сметка на количеството приета храна. Усещането за ситост се постига чрез прием на по-голямо количество течности и течни храни, зеленчуци и плодове. През месец май вече има възможност за такъв умерен начин на хранене, който позволява да не се усеща глад и същевременно да се намалява теглото.

Ябълков оцет за отслабване

485
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Ябълков оцет за отслабване5.00 от 5 от общо 2 гласували.


qbylkov ocetПрез последните няколко години изключително много се нашумя около рецепти за отслабване с ябълков оцет. Причините поради, които този вид оцет станаха много популярни сред българските жени, това е че е евтин, а втората е че се постигат не лоши резултати в областта на отслабването!

Страница 9 от 29

 
 
 
 

Болести

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.  

Здраве за кожата

Премахване на целулит от кожата

656
com_content.section
(2 гласа, оценка 4.00 от 5)
Премахване на целулит от кожата4.00 от 5 от общо 2 гласували.


целуит и портоколаво кожаЦелулитът е заболяване, което засяга преди всичко жените, но понякога се среща и при мъжете.  Първите прояви на целулит при жените могат да започнат в доста млада възраст в практиката е имало случай на момичета на 17-18 години, които имат целулит. Ако прибавим факта, че 71% от жените на възраст над 25години имат целулит превръщат този проблем в основен за доста дами.

 

Здраве за ръцете

Срастване на ноктите

593
com_content.section
(4 гласа, оценка 4.25 от 5)
Срастване на ноктите4.25 от 5 от общо 4 гласували.


srastvane na noktiteСрастването на ноктите на ръцете с кожата е сериозен козметичен проблем, който се наблюдава при бебета и най-възрастните хора. Причината за срастване на ноктите с кожата е неправилното поддържане на ноктите и понижена хигиена.  В редки случай кожата на ръцете и ноктите може да бъде нападната от гъбички, чиито колони също могат да причинят срастване на ноктите.

 

Здраве за Лицето

Маска за лице с извара

650
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Маска за лице с извара5.00 от 5 от общо 1 гласували.


maska za lice s izvaraМаска за лице с извара
През последните седмици наблегнахме изключително много на информацията за ползите от консумацията от извара. Освен изключително високи хранителни стойности, изварата може да се използва и успешно като заместител на скъпите маски за лице.