<
 
 

Лечител

suho rajdane

Сухо раждане какво е това

Нормалната последователност на събитията по време на раждане е следния: изтичат околоплодните води, започват родилни контракции, матката се разширява и бебето се ражда. Това е пътя на около 90% от родилките, при останалите 9% обаче изтичането на околоплодните или наричани още от някои родилни води става в период от 24 или 48 часа преди започването на родилните контракции, при 1 % от родилките изтичането на водите може да стане в период повече от два дена преди за почне същинското раждане. Такова раждане при което околоплодните води изтичат много преди започването на контракциите се нарича сухо раждане.

Продължава
izvynmatochna bremennost

Извънматочна бременност, какво трябва да се знае

Извънматочна бременност какво представлява ?
В нормални условия на забременяване, мъжките полови клетки (сперматозоидите) оплождат женската яйцеклетка в маточните тръби или ако трябва да сме още по-конкретни в разширените части на маточните тръби. В следващите 5-7 дена оплодената яйцеклетка, която вече се нарича зигота се спуска към маточната кухина. След този период зиготата се внедрява в стените на матката (т.нар процес на имплантация на яйцеклетката). Когато обаче процеса на имплантация на зиготата стани на различно място, но не и в матката се говори за извънматочна бременност.

Продължава
novorodeno bebe

Колко често трябва да се храни новороденото бебе

Колко често трябва да се храни новороденото бебе
На дали има по-голямо щастие от това да станеш майка за първи път. Но с раждането на първата рожба, жените се сблъскват с непознати за тях досега грижи и проблеми за решаването – отглеждането на един нов живот.  Един от най-важните моменти при новородените бебета това е правилното хранене.

Продължава
slimming

Slimming Aid - Революция в отслабването

Slimming Aid  е една нова,  но бързо нашумяваща хранителна добавка  за контролиране на тегло, завладяваща сърцата на жени и мъже в Европа, а от скоро се предлага и на Българския пазар. Продукт е произведен по най-високи технологии, които непрекъснато следят за качеството. Slimming Aid се произвежда във Великобритания от технологичния гигант Brunel Healthcare.

Продължава
maska za kosa s izvara

Маска за коса с извара

Изтощена коса ? Съживете я с тази маска за коса с извара

Проблема с изтощената коса е често срещан при жените, които подлагат косата си на различни мъчения - прекалено често боядисване, използването на преса и маша, прекалено често измиване на косата и прочие. Косата може да стои изтощена и без обем в резултат на неправилни хранителни навици - намалена консумация на белтъци, витамини или минерали.

Продължава

Страница 1 от 65