You are here::
<
 
 

Храни през бременността, които са вредни

bremennostМного от бъдещите майки се интересуват главно от това, кои храни са полезни и кои храни е препоръчително да се консумират по време на бременността, но малко от бременните жени се замислят за обратната страна, а именно кои храни са вредни.

Морски храни по време на бременност


Морските храни и деликатеси са често изискано ядене предлагано в малко места във вътрешността на страната и обикновено се консумират през летния сезон. Някои морски деликатеси обаче може да бъдат опасни ако се консумират по време на бременност! Пример за такива храни са мидите. Във водните басейни те имат изключително важно значение, защото пречистват, филтрират водата, недостатък обаче е, ако се използват за храна от бременни жени. Причината е натрупаните вредни вещества и тежки метали в самите миди.
Препоръчва се да не се ядат и екзотични риби като: акули, риба меч и други в тях се натрупват високо ниво на живак. Разбира се тези храни биха били безопасни за вас, ако не сте бременни!

Плодове по време на бременност

Плодовете са най-полезното природно лекарство срещу всички болести. Всеки лекар препоръчва консумацията на плодове, но не всички плодове са толкова полезни. Причината за това е, че в България се използват нитрати за получаването на по-големи количества. Ябълките например се пръскат над 10 пъти за инсекти. Ако сте решили да пазите вашето здраве и това на плода на любовта ви тогава се замислете, защо красивите ябълки са такива, а не както тези от вашето детство - смачкани, малки, с различни недостатъци. В магазините всички ябълки са еднакви, не вярвате, че природата може да ги създаде така. Инвестирайте в екологичните плодове. 

Друг пример за плод, който трябва да се избягва от диетата си по време на бременността това са ягодите. Тези вкусни плодове обичани от много хора и търсене най-вече през пролетните месеци. Този плод обаче е известен с това, че акумулират тежки метали и в някои райони по света се използват за пречистване на почвите замърсени от заводи за цветна металургия.

Храненето по-време на бременност с опасни хранителни продукти трябва да бъде избягвано. Много е важно това къде и как се оглеждат и зеленчуците! Високите нива на нитрити могат да доведат до спонтанен аборт! Консумацията не евтини зеленчуци от пазара е почти сигорен признак за наличие на изкуствени торове и високи концентрации на нитрати, най-опасни са зелената салата, краставиците, марулята и други зелени зеленчуци, които натрупват високи нива на нитрати в себе си!

Какво значи всичко това да не ядем плодове и зеленчуци
Разбира се, че не! Консумацията на тези храни е от изключително важно значение за здравето на вашия плод. Най-добрия вариант е да си набавяте зеленчуците и плодовете от селата, където не се използват различни пестициди и изкуствени торове. Ако нямате тази възможност, купувайте плодове първо качество, избягвайте египетските, гръцките и македонските зеленчуци заложете на БЪЛГАРСКОТО. Обикновено добре развити зеленчуци означава ще са третирани изкуствено избягвайте ги! Лошите на вид криви ябълки с петна са сигурен признак, че тези плодове са много по-качествени от останалите. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ от красивия външен вид!

Храни за бременни

 

247
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.00 от 5)
Храни през бременността, които са вредни3.00 от 5 от общо 2 гласували.