You are here::
<
 
 

Сухо раждане какво е това

suho rajdaneНормалната последователност на събитията по време на раждане е следния: изтичат околоплодните води, започват родилни контракции, матката се разширява и бебето се ражда. Това е пътя на около 90% от родилките, при останалите 9% обаче изтичането на околоплодните или наричани още от някои родилни води става в период от 24 или 48 часа преди започването на родилните контракции, при 1 % от родилките изтичането на водите може да стане в период повече от два дена преди за почне същинското раждане. Такова раждане при което околоплодните води изтичат много преди започването на контракциите се нарича сухо раждане.

Кога започва раждането

По медицинско определение раждането започва едва тогава, когато започнат контракциите. Поради тази причина много от бъдещите майки смятат, че след изтичането на околоплодните води раждането започва, НЕ раждането започва, едва когато имате ритмични контракции.

Изтичането на "водите" преди самото раждане се нарича преждевременно пукване на околоплодния мехур. При нормална бременност се случва около 37 гестационна седмица. При тези 10% от жените при които се наблюдава сухо раждане се притесняват бебето да не остане на сухо докато дойде времето за истинското раждане. Тук е времето да ги успокоим, че женското тяло продължава да произвежда окоплодна течност но момента на същинското раждане и вашето бебче ще продължава да се чувства комфортно в майчината утроба.

Сухо раждане и възможни проблеми

Сухото раждане оказва своето влияние по-времето на раждането на бебето. около 85% от майките изпитват силна болка и затруднения, а при останалите 15% раждането със секцио е било задължително. Лекарите обясняват това с факта, че околоплодните води имат своята роля при приплъзването на бебето. В резултат на преждевременното изтичане на околоплодните течности процеса на раждане се забавя, което от своя страна увеличава родилните мъки на майките. Но след раждането всичко се забравя, а щастливата майка може да се наслади на първия бебешки плач, който ще я съпровожда редици дни и месеци напред.

Сухо раждане

 

507
com_content.article
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Сухо раждане какво е това5.00 от 5 от общо 3 гласували.