You are here::
<
 
 

Бременност първи симптоми

тест за бременностНезависимо дали е желана или не всяка жена трябва да умее да разпознава признаците й. Ето и някои от често срещаните симптоми на бременността.

 

Най-често бъдещите майки се чувстват преуморени. Гърдите им стават необикновено чувствителни, променя се и структурата им – изглеждат по меки и нежни, тъй като се подготвят за кърмене. През първите три гестационни месеца много жени повръщат рано сутрин, а през деня им се вие свят. Апетитът им рязко се увеличава, или чувствително намалява. При всички положения се появяват странни желания в най-невероятни часове на денонощието – например да хапнете ягоди, краставички, чипс.


Има и някои необичайни признаци които се срещат по-рядко. Долната част на гърдите или ръцете на някои жени се изпъстрят с напукани капиляри заради увеличеното кръвно налягане. Други бъдещи майки изпитват сърбрж в носа. Има и бременни които се оплакват от металически вкус в устата, прекомерно слюноотделяне, схващания на краката, газове, окосмяване в областа на лицето. В основата на всички тези признаци е промяната на хормоналния фон.


Ако забележите необичайни промени в тялото си, се консултирайте със специалист, за да разберете дали не очаквате дете.

Бременност първи симптоми

514
com_content.article
(6 гласа, оценка 5.00 от 5)
Бременност първи симптоми5.00 от 5 от общо 6 гласували.