You are here::
<
 
 

Как се зачева момче

зачеване на момчеКогато една двойка е решила да има дете обикновено пола няма значение, въпроса е жената да зачене успешно, плодът да бъде износен успешно и след раждането детето да бъде здраво и да расте щастливо. Въпреки това не е тайна, че повечето родители предпочитат да имат момче за първо дете. Това е наследство от старото вярване, че момчетата са продължението на рода, наследници на фамилията и прочие. Ако и вие искате да имате момче нека да ви представим няколко хитрини с които ще увеличите шанса да заченете момче, а не момиче.

 

Науката позволява заженване на момче

Според науката шанса да се зачене момче е 50%. Въпреки това модерните научни открития от 20 век позволяват успешно да подберем пола на нашето дете чрез метода инвитро. При него могат да бъдат подбрани само Y-сперматозиди, които в контролирани условия да оплодят женската яйцеклетка. Разбира се това е един доста драстичен метод и се съмняваме да има нормална и здрава двойка, които да пребягнат до изкуствено оплождане само и само да имам момче.

Този метод на зачеване се прилага обикновено при двойки, които дълго време не могат да имат деца. Обикновено това може да се дължи поради некачествена семенна течност при мъжете - мързеливи сперматозоиди или поради хормонални проблеми при жените.

По време на овулация се зачеват момчета

Друга техника с помощта на която може да увеличите шанса си да имате момче това е като следите овулацията си. Днес науката ясно е доказала, че има разлика в качеството между X- и Y-сперматозоидите. Х-сперматозоидите водят до зачеването на момиче, тези сперматозоиди са по-лениви и се предвижват по-бавно, но за сметка на това оцеляват по-дълго в женската полова система. Y-сперматозоидите са отговорни за зачеването на момче. Те са по-агресивни, по-бързи, но за сметка на това продължителността им на живот е по-малка и в първите 24 часа ако не са оплодили яйцеклетката на жената умират.

Ако много искате момченце е добре да започнете да правите активни опити за зачеване два дена преди деня на овулацията и да продължавате до самия ден така повишавате с над 20% възможността да имате момче, а не момиче.

Диета за момче

Въпреки, че ние сме скептични към хранителни режими спомагащи зачеването на момче или момиче няма как да пренебрегнем и този факт поради широкото му разпространение и най-вече сред народните лечители. Те твърдят, че диета в която се включват богати източници на калий и сол спомагат за зачеването на момче, а тези диети които наблягат на фосфор и глюкоза на момиче. От една страна се предполага, че минералните съставки могат да повлияят на подвижността на сперматозоидите, но това влияе както на Х- така и на Y-сперматозоидите.

Подобни диети се спазват предимно от мъже, които имат проблем със семената течност, за да се повиши активността на тяхната оплодителна способност лично за нас това не може да повлияе на пола на детето.

Друга невярна теория за зачеване на момче е това, че ако се прави секс в дъждовно време вероятността да се зачене момче е по-висока. При бозайниците оплождането е изцяло вътрешен процес, тотално изолиран от околната среда в резултат на което околната среда не може да повлияе върху пола на детето.

Имайте в предвид, че единствения 100% сигурен метод за зачеване на момче е инвитро метода. Пола на детето е в ръцете на съдбата и подбор от хиляди възможно гени. Оставете на природата и Бог да решат, кой е най-подходящия вариант за вашето дете. А най-важното е детето да е здраво и обичано.

Как се зачева момче

 

537
com_content.article
(7 гласа, оценка 4.00 от 5)
Как се зачева момче4.00 от 5 от общо 7 гласували.