You are here::
<
 
 

Здравословни храни

Защо да накисваме ядките и семената

673
com_content.category
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Защо да накисваме ядките и семената1.00 от 5 от общо 1 гласували.


qdkiЗащо да накисваме ядките и семената
Всички привърженици на здравословното хранене знаят, колко са полезни ядките и семената за нашето тяло. Малко от нас обаче знаят, че когато консумираме ядките печени, ние усвояваме едва 20% от полезните минерали съдържащи се в тях, а омега 3 мазнините, които се съдържат в тях при печене намаляват с около 60%. Това е причината ядките и семенната да трябва да бъдат консумирани сурови.

Продължава

Смути здраве за дами с червено цвекло

672
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Смути здраве за дами с червено цвекло0 от 5 от общо 0 гласували.


smutiСмути здраве за дами с червено цвекло
Червеното цвекло е кореноплоден зеленчук, който често е пренебрегван от нашето меню, но този зеленчук е изключително полезен. Той се използва при всички витаминозни салата, използва се за подсилване на имунитета, спомага за намаляване на високото кръвно и за заздравяване на стените на кръвоносните съдове. Редовната му употреба спомага за подобряване на циркулацията на кръвта в нашето тяло. Ако сте фен на здравословните сокове, то този вариант на червеното цвекло прието под формата на смути, ще стане ваша любима напитка.

Продължава

Рецепта за смути срещу грип и настинка

667
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Рецепта за смути срещу грип и настинка0 от 5 от общо 0 гласували.


qbylki i djindjifilРецепта за смути срещу грип и настинка
Смути е приятна напитка включваща приятна комбинация от зеленчуци  и/или плодове, която се консумира прясно направена. Състава на смутитата е гъста и се консумира най-често със сламка. За да си приготвите качествено смути Ви е нужен мощен блендер.

Продължава

Амарант хранителни семена с полезни свойства

666
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Амарант хранителни семена с полезни свойства0 от 5 от общо 0 гласували.


amarantАмарант хранителни семена с полезни свойства
Семената от амарант са малко познати на българския пазар на здравословни храни, но набират все по-голяма популярност поради високите си биологично качество.
Амарантът произхожда от Северна и Южна Америка и Африка, а от 40 години се отглежда като култура и в Европа. В България все още 90% от семената от амарант са внос.  Амарантът представлява тревисто растение с червени цветове, а зърната амарант са жълтеникави дребни с идеално овална форма.

Продължава

Пълнозърнест хляб как да го познаем

648
com_content.category
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Пълнозърнест хляб как да го познаем4.00 от 5 от общо 1 гласували.


хлябПълнозърнест хляб как да го познаем
Хляба е основна храна в българското домакинство. През последните няколко години става все по-популярно здравословния начин на хранене, а той предвижда консумацията на пълнозърнест, а не на бял хляб.

Продължава

Страница 1 от 12