You are here::
<
 
 

Билки

Чай от джинджифил при настинка и грип

665
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Чай от джинджифил при настинка и грип0 от 5 от общо 0 гласували.


djindjifil chaiЧай от джинджифил при настинка и грип
Родината на джинджифилът е Китай, но през 13 век известният мореплавател Марко Поло пренася, това растение до нашите географски ширини, където и до днес се радва на изключително голяма популярност не само като лечебно растение, но и като подправка за редица гозби. За приготвянето на гозби се използва предимно в прахообразна форма, а в домашната медицина се използва най-вече пресен или изсушен корен от джинджифил.

Продължава

Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион

658
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион0 от 5 от общо 0 гласували.


celulitЛечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион
Целулитът е бич за всяка жена без значение дали е на 20 или 40. Портокаловата кожа е сериозен козметичен проблем, а ако не се лекува той влияе сериозно върху самочувствието на всяка жена. Поради тази причина рехиме да споделим с вас една рецепта за домашно лечение на целулит.

Продължава

Подръчни средства за борба с комарите

640
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Подръчни средства за борба с комарите0 от 5 от общо 0 гласували.


комариКомарите - тези насекоми, които тормозят хората от векове са сред най-мразените същества, които се появяват през пролетта и запазват наглото си поведение на тормоз над хората до края на лятото. Особено сериозен е проблема в градовете и селата разположени в близост до големи водоеми - реки, езера и язовири. Комарите смучат кръв, изключително силно дразнят с жуженето си, а на местата където са смучели кръв комарите обикновено се появяват подутини със силен и неприятен сърбеж. Ако и вас ви тормозят комари, а общината не прави нищо, за да намали популацията на тези насекоми ето ви няколко начина да се предпазите от тях, ако нямате под ръка алтоан или друг репелент.

Продължава

Алое се използва за лечение

591
com_content.category
(1 глас, оценка 3.00 от 5)
Алое се използва за лечение3.00 от 5 от общо 1 гласували.


aloe vera rastenie bilkaАлое е маслодайно растение, което се използва като лечебно или наричано по нашенски билка. Много често алое е символ на "растението чудо", защото крие много изненади в лечебните си свойства. Растението алое расте най-добре в тропичните и субтропичните райони където климата е горещ и сух. В България се отглежда както саксийно растение. Съществуват над 250 вида алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър или известно още като Алое Вера.

Продължава

Дяволска уста - билка

544
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Дяволска уста - билка0 от 5 от общо 0 гласували.


Дяволска уста билкаЛатинското име на билката дяволска уста е Leonurus Cardiaca L. В народната медицина билката е известна още с имената тамянка, домашна коприва, тамянка и наметливо биле. Дяволската уста е многогодишно тревисто растение, на височина достига над 1м. Среща се в почти цяла Европа, Близкия изток и Централна Азия. Среща се главно във влажни райони в близост до реки, сенчести ливади, гористи местности. Сред народните лечители тази билка се използва основно за подпомагане на забременяването при жените. Родните билкари обаче твърдят, че билката дяволска уста не е само женска билка.

Продължава

Страница 1 от 5