You are here::
<
 
 

Майчинство

Колко често трябва да се храни новороденото бебе

633
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Колко често трябва да се храни новороденото бебе0 от 5 от общо 0 гласували.


novorodeno bebeКолко често трябва да се храни новороденото бебе
На дали има по-голямо щастие от това да станеш майка за първи път. Но с раждането на първата рожба, жените се сблъскват с непознати за тях досега грижи и проблеми за решаването – отглеждането на един нов живот.  Един от най-важните моменти при новородените бебета това е правилното хранене.

Продължава

Кошмари и неспокоен сън при децата

589
com_content.category
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кошмари и неспокоен сън при децата5.00 от 5 от общо 1 гласували.


koshmari pri decataЧовешкото съзнание и психика са изпълнени с много загадки. През последните 60 години изключително голямо внимание се обръща на подсъзнателното изживяване и сънищата. Установено е че в рамките на една вечер човек може да има повече от 10 съня, като всеки от тях може да се повтори повече от 100 пъти. Сънят продължава обикновено от няколко секунди до минута, но в човешкото съзнание сънят продължава почти цяла вечер, а на сутринта имаме само леки смътни спомени за това какво сме сънували.

Продължава

Кърмата стимулира чревната флора

561
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Кърмата стимулира чревната флора0 от 5 от общо 0 гласували.


kyrmeneОбщо известен е факта, че майчината кърма е много по-полезна за кърмачетата в сравнение с адаптираното мляко. От една страна майчината кърма спомага за изграждане на имунитета на малкото бебе, а от друга предпазва детето в бъдещото му онтогенално развитие от различни болести. Учените наскоро обаче установиха, че женската кърма има много важно значение за формирането на правилна и хубава чревна флора у младия бебешки организъм.

Продължава

Подходящи храни за подрастващи

539
com_content.category
(2 гласа, оценка 2.50 от 5)
Подходящи храни за подрастващи2.50 от 5 от общо 2 гласували.


otslabvaneПрез тийнейджърските години храната е изключително важна както за момичетата така и за момчетата. Грижата за правилното развитие на подрастващите деца носят изцяло родителите и освен да възпитат тийновете като пълноценни и добри граждани, те трябва да възпитат да ценят качествената храна, да поддържат здрав и красив външен вид. През последните 10 години основен проблем в развитите страни това е наднорменото тегло при децата между 10 и 18 години, като основна тенденция в това е възрастовата граница да пада. А наднорменото тегло при децата води до различни физиологични увреждания най-вече на сърдечно съдовата, дихателната и отделителната система.

Продължава

Отит при бебето симптоми

535
com_content.category
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Отит при бебето симптоми0 от 5 от общо 0 гласували.


плаещо дте отитЕдна от особеностите на бебета е че много трудно може да разберем какво точно и къде точно ги боли, защото когато изпитват дискомфорт малките слънца просто плачат. Определяне източника на болката, може да бъде направен най-добре от майката, водена от своята интуиция и факта, че тя познава най-добре от всички своето бебе, водена от знанията и опита на педиятъра.

Продължава

Страница 1 от 6