You are here::
<
 
 

Ето как да се предпазим от кариеси

522
com_content.section
(3 гласа, оценка 5.00 от 5)
Ето как да се предпазим от кариеси5.00 от 5 от общо 3 гласували.


kariesКариесите са най-често срещаното заболяване сред хората в световен мащаб по данни на световната здравна организация. В България проблема с устната хигиена е също доста сериозен. Освен, че около 95% от населението имат лекуван поне по един кариес, средно всеки трети българин на възраст над 23 годишна възраст има изваден поне по един зъб, поради закъсняло лечение на кариеси.

Продължава

Как да предпазим детето от комари

521
com_content.section
(3 гласа, оценка 4.33 от 5)
Как да предпазим детето от комари4.33 от 5 от общо 3 гласували.


komari

Лятото е сезон на много приятни емоции за малки и големи, но заедно с хубавите моменти този сезон носи и големи опасности идващи и от различни видове насекоми. През горещите дни при игри в паркове се крие опасност за нашите деца да бъдат ухапани от кърлежи, а в по-късните часове следобед се повишава и то многократно нашето дете да бъде атакувано от комари.

Продължава

Диета с кайсии за отслабване

519
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Диета с кайсии за отслабване5.00 от 5 от общо 2 гласували.


кайсии диетаОт първите седмици на юни до последните седмици на август, българите могат да намерят по пазарите един от най-очарователните плодове, а именно кайсиите. Тези свежи жълти плодове внасят разхлада в горещите летни дни, освен да ни по освежат похапването на кайсии ни зарежда с много витамини и минерали и  помага ефективно в борбата с килограмите. Прилагането на една диета с кайсии в рамките на 5 дена спомага да постигнем отслабване в рамките на 2-3 килограма и то главно в областта на корема.

Продължава

Кайсии за тънка талия и здраве

518
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Кайсии за тънка талия и здраве5.00 от 5 от общо 2 гласували.


kajsiiВ средата на лятото един от най-свежите и сладки плодове срещащи се по нашите географски ширини, зрее. Това са обичаните от малки и големи кайсии. Те са подходящи за консумация в прясно състояние, приготвени под формата на свежи нектари, а също така кайсиите са много подходящи за добавки към сладоледи и за направата на домашни сладкиши. Сладкото от кайсии или дюли се използва в различни китайски ястия.

 

Продължава

Бирена мая как се пие правило

517
com_content.section
(6 гласа, оценка 4.67 от 5)
Бирена мая как се пие правило4.67 от 5 от общо 6 гласували.


бирена мамяМаята за хляб представлява концентрирана маса от дрожди. При размножаване те се превръщат захарите във въглероден двуокис и алкохол /етанол/, благодарение на което тестото втасва. За да се възпроизвеждат и растат, дрождите се нуждаят от определени условия: влага, хранителни средства и топлина. Скорбялата, захарта и яйцата спомагат за по-бързия им растеж, докато сол

Продължава

Страница 15 от 58