You are here::
<
 
 

Кондиломи - домашно лечение

674
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Кондиломи - домашно лечение5.00 от 5 от общо 1 гласували.


kondilomiКондиломи - домашно лечение
Островърхи кондиломи или наричани още генитални брадавици са сред най-често срещаните полово предавани болести. Причинителя на кондиломи е вирус, наречен Човешки папилома вирус. Познати са над 150 различни щама. По-голяма част от щамовете не са опасни за човека, но съществуват около 20 щама, които могат да повишат риска от рак особено при жената, за това съветваме всички пациенти, които забележат появата на брадавици около или по половите органи да потърсят консултация с личният си лекар или лекар по кожно венерически болести. Домашното лечение е допустимо само и единствено, ако в момента нямате достъп до лекар.

Продължава

Изследвания за полово предавани болести

670
com_content.section
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Изследвания за полово предавани болести5.00 от 5 от общо 2 гласували.


polovi bolestiИзследвания за полово предавани болести
След рисков полов акт  (полов акт без презерватив) риска да сме се заразили с полово предавана болест зависи от това, до колко нашия партньор преди нас е влизал в рискови контакти.  Само една малка част от полово предаваните болести имат външни белези, по които може да забележим, че партньора ни е носител на зараза.

Продължава

Хроничен гноен отит

660
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Хроничен гноен отит5.00 от 5 от общо 1 гласували.


uho otit hronichenХроничен гноен отит

Е заболяване, което засяга средното ухо на пациента. Други наименования на това заболяване използвани в медицинската практика са холестеатом и епитимпанит.

Заболяването се появява в следствие на чести възпаления на средното ухо и води до разрушаване на костта и промяна на структурата на покриващата го обвивка. Процеса на разрушаване на костицата е необратим, поради което това заболяване се причислява към групата на злокачествените.

Продължава

Премахване на Кокоши трън

653
com_content.section
(3 гласа, оценка 3.67 от 5)
Премахване на Кокоши трън3.67 от 5 от общо 3 гласували.


kokoshi trynПремахване на Кокоши трън
Кокошия трън е дерматологично заболяване, което е познато на човечеството от векове. Въпреки това все още не съществува трайно средство, което да предпази хората от появата на кокоши трън. В модерния свят са известни много модерен и метод за лечение и премахване на кокоши трън, сред най-известните методи са премахването на кокоши трън с лепенки и изгарянето на кокоши трън с азот.

Продължава

Летен грип заплашва страната ни

643
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Летен грип заплашва страната ни5.00 от 5 от общо 1 гласували.


gripОт здравните служби алармират за повишаване на болните от летен грип. По данни на медиците в България в момента върлува коктейл от няколко стотин различни енеровируси. По думите на специалистите за началото на летния сезон те са характерни и не би следвало това да тревожи хората.

Продължава

Страница 1 от 25