You are here::
<
 
 

Чай от джинджифил при настинка и грип

665
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай от джинджифил при настинка и грип5.00 от 5 от общо 1 гласували.


djindjifil chaiЧай от джинджифил при настинка и грип
Родината на джинджифилът е Китай, но през 13 век известният мореплавател Марко Поло пренася, това растение до нашите географски ширини, където и до днес се радва на изключително голяма популярност не само като лечебно растение, но и като подправка за редица гозби. За приготвянето на гозби се използва предимно в прахообразна форма, а в домашната медицина се използва най-вече пресен или изсушен корен от джинджифил.

Продължава

Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион

658
com_content.section
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Лечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион5.00 от 5 от общо 1 гласували.


celulitЛечение на целулит с кафе и захар - домашен лосион
Целулитът е бич за всяка жена без значение дали е на 20 или 40. Портокаловата кожа е сериозен козметичен проблем, а ако не се лекува той влияе сериозно върху самочувствието на всяка жена. Поради тази причина рехиме да споделим с вас една рецепта за домашно лечение на целулит.

Продължава

Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти

652
com_content.section
(1 глас, оценка 1.00 от 5)
Отпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти1.00 от 5 от общо 1 гласували.


zapushen nosОтпушване на запушен нос в домашни условия – Бабини рецепти
Запушения нос е може би един от най-често срещаните симптоми при настинка и грип. С първите по-студени месеци изпитваме некомфорта на носовото говорене, обилния секрет, блокиралия нос заради хремата. За да отпушите запушения нос не е задължително да посягате към капките за нос с ксилометазолин хидрохлорид (който може да бъде много опасен за лигавицата на носа).

Продължава

Подръчни средства за борба с комарите

640
com_content.section
(5 гласа, оценка 4.00 от 5)
Подръчни средства за борба с комарите4.00 от 5 от общо 5 гласували.


комариКомарите - тези насекоми, които тормозят хората от векове са сред най-мразените същества, които се появяват през пролетта и запазват наглото си поведение на тормоз над хората до края на лятото. Особено сериозен е проблема в градовете и селата разположени в близост до големи водоеми - реки, езера и язовири. Комарите смучат кръв, изключително силно дразнят с жуженето си, а на местата където са смучели кръв комарите обикновено се появяват подутини със силен и неприятен сърбеж. Ако и вас ви тормозят комари, а общината не прави нищо, за да намали популацията на тези насекоми ето ви няколко начина да се предпазите от тях, ако нямате под ръка алтоан или друг репелент.

Продължава

Лек за пролетна умора

616
com_content.section
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лек за пролетна умора0 от 5 от общо 0 гласували.


umoraСлед смяната на часовото време от зимно към лятно, много хора се чувстват изморени, без желание за работа и тонус. Причината най-общо се нарича пролетна умора. Ако имате обаче да свършвате много работа, то тогава няма време да се подавате на лежерните дни, а трябва да си върнете бързо кондицията. Един от най-лесните и приятни лекове за пролетна умора това е шипката.

Продължава

Страница 1 от 9