You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Пушене по време на бременността

bremenost pusheneСпоред изследване на британски учени жените, които пушат по време на бременността, повишават риска от психични заболявания при децата им. В изследването са взели участие над шест хиляди деца, като са били проверявани за различни психични отклонения като заблуди, халюцинации и други.

Малко над 11% от приучваната група деца са били със симптом на психоза като всички от тези деца са били от майки, които са били активни пушачи по време на бременността си. Редица публикации в научните среди сочат, че рискове при пушене по време на бременност са много включително и увреждане на самия плод още в майчиния корем.

Рисковете по време на бременност не се ограничават само с това. Доказано е, че смъртността след раждането, при децата на майки активни пушачки е много по висока. Други сериозни увреждания са раждането на по малки бебета. Въпреки тревожните сведения за уврежданията, които може да причини пушенето на жените по време на бременността, изследванията сочат че около 20% от жените НЕ отказват цигарите по време на бременността.Точната причина за повишените психични заболявания на децата родени от майки пушачи не е изяснена. Учените изказват хипотетичното мнение, че никотина може да повлиява на детската импулсивност, познавателни способности, внимание и съсредоточителни възможности.

Повишени психични отклонения се наблюдават и при деца чиито майки консумират алкохол в началния период на бременността си

 

10
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Пушене по време на бременността5.00 от 5 от общо 1 гласували.