You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на очни проблеми от бабите

ochni problemi babini receptiСпециално за Лечител подготвихме една кратка статия за бабини рецепти помагащи при различни очни проблеми. Честата болка в очите имайте предвид, че може да се дължи на натоварване на мозъка както и увреждане на зрителния нерв и очния апарат, за това ако решите да приложите някой от долните методи за лечение на очни проблеми, при продължаващи болежки потърсете лекарска помощ!

 

1. СИНЯ МЕТЛИЧИНА - Промивки с настойка от цветовете на метличината се прилагат като противовъзпалително и дезинфекциращо средство при възпаление на очите. Запарват се 1-2 чаени лъжички цветове, престояват 1 ч. и се прецеждат.

2. ЛАЙКА - Настойката от лайка се използва за промиване на очите при възпаление. Запарват се 2-3 супени лъжици лайка в 250 мл. вряла вода, престояват 1 ч. в закрит съд и се прецеждат.

Правят се компреси с отвара от цветчета на МАЛИНА.

Прави се отвара от пшенични трици и с нея се промиват очите вечер, 30 мин. преди лягане.

3. 1 с.л. добре измити и наситнени стръкове от КОПЪР се заливат с 1 чаша вряща вода, ври 10 мин. на тих огън и се прецежда. Като се поохлади, в топлата отвара се пускат тампончета памук и веднага се налагат върху очите - да ги покриват от веждите до долната част. Процедурата се повтаря 3-4 пъти и накрая се прави студен компрес.

1/2 чаша кори от пресни краставици се заливат със същото количество вряща вода, добавя се 1/2 чаена лъжица сода бикарбонат. Правят се компреси.

4. ЛЕЩА - Всяка вечер очите се налагат с топла лапа от леща, сварена с червено вино или с вода и намачкана на пюре /при конюктивид/

КЪРМА от здрава родилка. В двете очи се капват по няколко капки мляко /при конюктивид/.

5. БИЛКОВА КОМБИНАЦИЯ - Следната отвара е полезна да се пие през нощта, тя успокоява нервите и снижава кръвното налягане: Смесете три супени лъжици сухи листа от орех, 2 чаени лъжички цветове от шипка, една чаена лъжичка корени от шипка, малко късче листо от алое, смачкано заедно с четвърт бучка захар. Смесете и сложете в половин литър вряла вода. Прецедете го, като изстине и пийте 12 пъти по една  супена лъжица вечер преди лягане. Готовата отвара съхранявайте в хладилника. Направете тридневна почивка и пак повторете рецептата.

Лечение на очни проблеми

 

113
com_content.article
(5 гласа, оценка 2.20 от 5)
Лечение на очни проблеми от бабите2.20 от 5 от общо 5 гласували.