You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Упражнения за бицепс за новобранци

uprajneniq za bicepsГоляма част от мъжете ходят на фитнес за да оформят няколко основни групи от своето тяло. Тези групи са преди всичко гръб, гърди, корем и не на последно място ръце. Добре оформените ръце, афродизиак за много жени изискват трениране на две основни групи мускули на брахиалната област и най-вече бицепс и трицепс.Тези два мускула бицепс (biceps brachii) и трицепс (triceps brachii) са мускули антагонисти тоест действат противоположно, което налага прилагането на различни упражнения за товаренето на двата мускула.

Бицепс анатомия
Бицепса спада към предната група на мускулите на мишницата. Започва с две глави - къса и дълга. Дългата глава на бицепса започва латерално от грапавина над ставната ямка на лопатката с дълго сухожилие, което навлиза в ставната кухина. Късата глава на бицепса се разполага медиално и започва от ключовидния израстък на лопатката. Двете глави на бицепса се обединяват в общо тяло, което чрез здраво сухожилие се залавя за грапавина, разположена по предната повърхност на тялото на лъчевата кост.

Функция на Бицепса
Основната функция, която изпълнява мускула е в лакътната става, където сгъва и супинира  предмишницата Чрез дългата си глава мускула biceps brachii действа в раменната става като повдига мишницата напред, а с късата си глава слабо я привежда причиняваща махаловидното движение на ръката при ходене.

За да постигнете красиво оформени и големи бицепси с упражнения не е достатъчно да провеждате редовни тренировки. До голяма степен размера на бицепса зависи от дължината на мускулните влакна. Голям брой културисти (Шварценегер, Ед Робинсън и др.) имат изключително дълги влакна на мускулите и притежават едни от най-големите бицепси. Основно обяснение на този факт е, че за да растат на ширина мускулите е необходимо да има дължина, късите мускули не могат да бъдат обемни, защото ъгъла на натоварване не би бил достатъчен.

Все пак не бива това да ви пречи за да оформите красиви бицепси ето и няколко упражнения, които ще ви помогнат с тази задача.

 

Упражнения за бицепс

 

Упражнения за бицепс 1

Сгъване с щанга
Това упражнени натоварва изключително силно бицепса, изпълнението на упражнението е познато на всички и няма да влизам в подробности, при изпълнението се старайте да не се люлеете. Използвайте килограми, които сметните за подходящи и направете 4-6 серии на това упражнени за бицепс с 10 повторения.

Упражнения за бицепс 2

Сгъване с дъмбели
Сгъването с дъмбели може да направите по два основни начина. Единия е в изправен стоеж като сгъвате ръката в лакътната става и работите едновременно (последователно) с двете ръце. Втория вариант на това упражнение и много по-ефективно за добре оформени бицепси е сгъване в лакътната става от подпора, може да седнете и да подпрете лакъта на бедрото и да задочните да сгъвате лакътната става. Ако сте на тренировка за бицепс това упражнение е най-подходящо особено за начинаещи фитнес маниаци това упражнение сред по напредналите фитнесджии е Концентрирано сгъване с дъмбели.

Упражнения за бицепс 3

Скотово сгъване
Това е едно от най-добрите упражнения за развитие и оформяне на бицепс, като основно напрежението при правилно изпълнение на упражнението пада върху долната част на бицепса. Името на това упражнение за бицепс идва от създателя на постановката върху която се изпълнява и самото упражнение а именно не без известният Лари Скот (първият носител на титлата Мистър Олимпия). Хвата на щангата е най-добре да бъде на равнището на раменете. Ако намалите захвата се товари повече външната глава, а ако са по раздалечени натоварването от това упражнение за бицепс пада върху вътрешната глава.

Упражнения за бицепс133
com_content.article
(6 гласа, оценка 4.50 от 5)
Упражнения за бицепс за новобранци4.50 от 5 от общо 6 гласували.