You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Автобронзант за красив тен

avtobronzantискате да имате красив тен, но нямате много време и не може да отидете на басейн, а почивката на море изглежда мираж ? Има две лесни алтернативи едната е да посетите солариум, а другата да използвате автобронзант.

Автобронзантът е безвредно средство, съдържа оцветяващото вещество дехидроксиацетон, което вещество по химичния си състав влиза в групата на захарите.

Това вещество в автобронзант, когато попадне върху кожата влиза в реакция с аминокисилните на протеините в кожата и се образуват меланоидини, които от своя страна причиняват ефективното потъмняване на кожата (тен).

Продължителността на ефекта при използване на автобронзант не е кой знае колко дълъг средно около десетина дни, но запазването на тена върху кожата зависи най-вече от собствения цвят на кожата. Проникването на автобронзант в кожата зависи от нейния тип и най-вече от дебелината на роговия слой. Мазната кожа има по дебел рогов слой и автобронзант действа по дълго защото основното багрещо вещество дехидроксиацетонът засяга най-вече клетките на роговия слой на епидермиса. Сухата кожа също си има свойите предимства при използването на автобронзант. При нея роговия слой е по-трънак, но получения тен след употребата на автобронзант е по-естествен.

 

Употреба на автобронзант

Повечето козметици съветват да се започни намазването с автобронзантът от краката и постепенно с масажни движения да се достигне до раменете. Козметиците препоръчват да се внимава с някои чувствителни зони като коленете и лактите, защото на тях им е необходимо по-малко количество автобронзант, защото се пигментират по-лесно. След като сте нанесли равномерно по цялото тяло автобронзант се отдайте на релакс, не спортувайте и не осъществявайте физическа дейност, защото отделената пот пречи на равномерното разпределение на този продукт за тен.

Ако все пак обаче нещо се обърка и вместо да получите красив и естествен тен сте станали на петна не се притеснявайте. Автобронзант може да бъде изчистен лесно с помощта на прясно изцеден лимонов сок и кислородна вода.

Автобронзант за красив тен

 

135
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Автобронзант за красив тен0 от 5 от общо 0 гласували.