You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Гимнастика за лице срещу бръчки

lice gimnastika brychkiЖенското лице се нуждае от много грижи, за да бъде красиво, кожата по него опъната и еластичност. Прилагането на маски за лице не е достатъчно условие за да се подържа красиво лицето. Подобно на нашето тяло, когато искаме да е красиво диетата е само механизъм за запазване на теглото или сваляне, но за да бъде и стегнато и красиво трябва да положим и физически упражнения (фитнес, гимнастика, плуване или поне да бягаме).

 

Гимнастика за лицето

На лицето има над 20 мускула, които са се специализирали в две основни направления едните са специализирали в мимическите движения (предаващи израз на лицето ни), а другите са дъвкателни като последните спомагат и за членоразделната реч. Гимнастиката на мускулите на лицето е лесна и не изисква потене. Упражненията могат да се прилагат дори докато стоите пред телевизора.

Поемете малко въздух и изпълнете едната буза с него след това преместете въздуха в другата буза като се стремите това да става с висока скорост и сила. За да бъде по ефективно това упражнение може да го правите с вода. Правете това упражнение сутрин и вечер.

Част от мускулите на лицето водят своето начало от шината област добро упражнение за тях е накланянето на главата на ляво и дясно.

За дъвкателните мускули на лицето може да приложите друго ефективно упражнение. Поставете ръката под брадичката като леко я избутате нагоре. След това приведете долната челюст надолу, а след това я върнете в начална позиция.

Точков масаж на лицето активира кръвообращението и води до по добро оросяване По този начин се намаля възможността за поява на бръчки. Основни области по лицето на които може да приложите точков масаж това са ъглите около устата, основата на носа, челото и слепоочията.

Правенето на лицева гимнастика поне три пъти седмично намалява риска от поява на бръчки, а от тук и на преждевременната старост на кожата на лицето. Съчетайте упражненията за лице със здравословна храна и спокоен живот и ще изглеждате добре дори и на старини.

137
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Гимнастика за лице срещу бръчки0 от 5 от общо 0 гласували.