You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Млечна диета с доказан резултат

mlechna dietaВ млечните продукти се съдържат калций, белтъчини и други ценни вещества, които са изключително полезни за здравето. Последните научни данни, получени при изследвания свидетелстват за това, че нискокалоричната диета съществено облекчава процеса на загуба на тегло и премахване на излишните мазнини. Учените смятат, че високото съдържание на калций снижава продукцията на калцитриола, което пък от своя страна кара мастните клетки не само да губят мазнина,

но и пуска механизмите на изгаряне на мастната тъкан. И напротив, недостатъчното количество на калций стимулира процесите на натрупване на мазнина. Освен това калцият предпазва от загуба на мускулна маса по време на слабеенето. Нормалното количество калций, необходимо за човек се колебае на 1500-2500 мг. денонощно. Най-физиологичен източник на калций са млечните продукти, които хората, страдащи от затлъстяване трябва да приемат в обезмаслен вариант. Не случайно млякото е включено в диета.

 


Първият ден на МЛЕЧНАТА ДИЕТА се изпива по чаша мляко с масленост - 3,6% на всеки 2 часа от 8 до 20 часа. Сметките са следните: за целия ден от 1,5 мляко ще получите 45 г. белтъчини, 48 г. мазнини и 70 г. въглехидрати. Енергийната ценност на тази диета е 870 ккал.

На следващия ден от млечната диета трябва да се изпива по 1 чаша мляко на всеки час и половина, на третия ден - по 1  чаша на всеки час .
Консумирайки повече от 2 литра мляко, ще се наложи да се намали неговата масленост на 2%. За да не станат червата лениви създайте им работа - 10-12 сушени сливи дневно, а поредната чаша мляко замени с плодов сироп.

Млякото трябва да се пие много бавно и най-добре през сламка. Ако организмът ви лесно приема такова количество мляко, няма какво да се страхувате от запек, отичания, няма да ви измъчва и острото чувство на глад- с една дума, ако лесно понасяте ''млечната диета'', може да продължите и на следващия ден.


На четвъртия ден се препоръчва изпиването на чаша мляко на всеки половин час.
Преминаването от млечната диета към обикновеното хранене трябва да стане по следния начин: Пийте мляко до 15 часа, а след това не яжте нищо до 19 часа, а след това си пригответе лека зеленчукова салата. Направете същото и на втория ден, а на третия можете да ползвате обикновените закуски, обяд и вечеря.

Ценността на тази диета е в това, че човек взема от млякото всички необходими за живота минерали, витамини и въглехидрати. И при това гладът няма да ви измъчва. ВСЯКО МЛЯКО, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ Е ВИСОКОМАСЛЕНО, НИСКОМАСЛЕНО ИЛИ ОБЕЗМАСЛЕНО, СЪДЪРЖА ЕДНАКВО КОЛИЧЕСТВО КАЛЦИЙ И ВАЖНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА. Разликата е само в съдържанието на мазнините и количеството калорий.

Млечна диета

138
com_content.article
(13 гласа, оценка 4.00 от 5)
Млечна диета с доказан резултат4.00 от 5 от общо 13 гласували.