You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Алергозан таблетки - срещу алергия

AlergozanАлергозан съдържание
Всяка една от таблетките в опаковката съдържа chloropyramine hydrochloride 25 mg което е лекарствено вещество. Помощни вещества: пшенично нишесте, млечна захар, Еудражит Е 100, оцветител Е171 и други.

Какво представлява алергозан
Алергозан® се причислява към групата на антихистаминовите средства за лечение на алергични реакции. Основното лечебно свойство на алергозан се състой във факта, че подтиска ефекта на веществото хистамин, което се образува в организма и обуславя алергичната реакция. Употребата на алергозан е подходяща за лечение при следните симптоми:

- алергичен ринит;
- сенна хрема;
- кожни алергични реакция (сърбежи, обриви, ухапвания от насекоми)
- лекарствена и хранителна алергя.

Кога не трябва да се пие алергозан

Алергозан® не бива да се приема в някой от следните случаи:
- Свръхчувствителност към лекарственото или помощните вещества;
- Астматичен пристъп;
- Активна гастро-дуоденална язва;
- Пилородуоденална стеноза
- Бременност и кърмене.

Лечение с Алергозан

Преди да започнете лечение с алергозан е необходимо да предупредите личния си лекар за наличието на хронично заболяване или имате свръх чувствителност към лекарствени препарати. Личния ви лекар трябва да бъде уведомен и ако имате хипертиреоидизъм, сърдечно-съдови заболявания, чернодробни заболявания, глаукома аденома на простата и бронхиална астма или провеждате десенсибилизация с алергени. Лечението с алергозан на възрастни хора над 65 години трябва да стани по лекарско наблюдение, защото е възможно възникването на замаяност, седация и хипотензия е по-голяма. При децата използването на chloropyramine hydrochloride (основно вещество в Алергозан ®)трябва да става също под лекарско предписание защото при децата причинява повече странични ефекти като раздразнителност.

Начин на употреба на Алергозан и Дозировка

Продължителността на лечение и дозата Алергозан, която трябва да приемате се определя от лекуващия ви лекар. Добре е да се опитате да приемате лекарството Алергозан по едно и също време всеки ден.
Таблетката Алергозан се приема по време на хранене, с вода.
При възрастни и деца над 14 години: приема се по 1 таблетка Алергозан 3-4 пати на ден
Деца от 5 до 14 години: 1/2(половин) таблетка  Алергозан 3 пъти дневно.
Деца под 5 години: Приложението на това лекарство при деца под 5 годишна възраст е неподходящо.

Нежелани реакции от Алергозан

Нежелани лекарствени реакции не се наблюдават при всички пациенти. Рядко могат да се наблюдават: слабост, умора, сънливост, намаляване на вниманието и нарушение на координацията, мускулна слабост, сухота в устата, лек световъртеж, гадене, повръщане, болки в корема, запек, диария, безапетитие, сърбеж, обриви, фоточувствителност, понижаване на артериалното налягане, сърцебиене, затруднено уриниране, задръжка на урината. Като тези странични реакция отшумяват обикновено в хода на лечението. Наблюдава се повишаване на апетита при някои пациенти. В редки случаи са възможни парадоксални реакции. Ако получите нежелани ефекти, включително и такива, които не са споменати в тази листовка, информирайте лекуващия си лекар.

Алергозан


ВНИМАНИЕ! ТАЗИ СТАТИЯ ИМА НАСОЧВАЩ И ИНФОРМИРАЩ ХАРАКТЕР ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАМЕНИ КОНСУЛТАЦИЯТА С ЛИЧНИЯ ВИ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕФТ! ПРЕДИ ДА ПРЕМИНЕТЕ КЪМ ЛЕЧЕНИЕ И ВЗИМАНЕ НА КАКВОТО И ДА Е ЛЕКАРСТВО САКТА ЛЕЧИТЕЛ.ИНФО ВИ ПРЕПОРЪЧВА КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ!

142
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Алергозан таблетки - срещу алергия0 от 5 от общо 0 гласували.