You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Причини за косопад

prichini za kosopadВсяка жена се гордее с косата си и полага редица грижи за да бъде красива, с обем и да сияе, но въпреки всичко жените правят и редица манипулации с косите си които често водят до изтощаване на косата и най-лошото до косопад! Едва ли има нежно създание, което да не се е сблъскало с този така тежък за всяка една жена проблем косопад!


Ежедневно всеки един човек губи до 150 косъма в някои случай като смяната на сезоните и най-вече с настъпването на есента броя на загубените косми може да се увеличи, но това става за кратък период от време. Ако загубата на косми системно надвишава 150 загубени косъма на ден най-вероятно говорим за косопад. Ако е налице проблема то е важно да се установи на какво може да се дължи. Поради тази причина изготвихме кратък списък с най-често срещаните причини за косопад:

Стрес - един от основните причинители на косопад при хората това е стреса. Двете измерения на стреса както физическия така и психическия могат да доведат до появата на косопад. За косопада причинен от стресовите моменти в живота ни е характерно, че обикновено след отминаването на фазата на стрес косата отново започва да расте.

Често миене на косата - този фактор също може да доведе до появата на косопад. Причина за това е, че честото миене и използването на шампоани води до отмиването на естествените защитни елементи на косата. Поради тази причина ако ви се налага да миете косата си всеки ден използвайте шампоан за ежедневна употреба те намалят изтощението на косъма и повишават неговата защита.

Менопауза - Появата на косопад в този период се дължи най-вече на дизбаланса на хормоните. Косопада при жените в този момент е опасен, защото загубената коса в този период не се възстановява.

Здравословни проблеми - Проблеми с щитовидната железа могат да доведат до косопад. Всъщност това е и един от първите симптоми, който подсказва на лекарите, че може човек да е болен от диабет лупус или друг проблем с щитовидната жлеза.

Диета - загуба на коса (косопад) може да се наблюдава при някой диети. Причина за това е недостиг на минерални вещества или жизнено важни аминокиселини. Понякога спазването на диети е опасно за красивия ни външен вид. Диетите влияят най вече на кожата, косата и ноктите ни.

Причини за косопад

 

145
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Причини за косопад0 от 5 от общо 0 гласували.