You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за кожата в жеги

koja prez lqtotoЛято, слънце и висока температура това е сезона през който се показва най-много плът от нашето тяло. За да може обаче да покажете по-голяма част от прелестите си трябва да имате една добре подържана кожа както и килограми в норма. За да сте с красива кожа през лятото е необходимо да и обърнете внимание още през ранната пролет.

 

Кожата през лятото

През лятото обаче кожата също има нужда от подържане, за да бъде тя красива и през жегите трябва да следвате следните стъпки:

Пилинг на кожата

Кожата ви диша поради, което тя трябва да бъде добре почистена, а по-добър начин за почистване на кожата от пилингът няма. През лятото клетките от епидермалния слой на кожата отмират с висока скорост, а отделянето на секрети от мастните и потните жлези на кожата през лятото е повишено с което се повишава и риск за образуването на пъпки. През зимните месеци образуването на нови клетки се забавя, също се забавя и отмирането. Кожните жлези отделят по малко секрет, което води и до появата на по малко пъпки.

Маски за лице

За да имате красива кожа имате нужда от витамини и минерали. Сред най-важните витамини за кожата това са Витамин C, Витамин Е, за красив тен Витамин А, от минералите важно значение не само за ноктите, но и за кожата има цинка. Ако искате кожата на лицето ви през лятото да е чиста и да нямате пъпки, да не изглежда изтощена е необходимо да си правите подхранващи маски за лице.

Подхранващи маски за лице в интернет пространството има много и всяка една жена може да намери своята най-подходяща маска за лице, като я съобрази и с вида на нейната кожа.

Кожата и Красив тен

През лятото безспорно най-красив е шоколадовия загар. Той се постига обаче много трудно. Когато работите за тен трябва да се стремите към няколко неща. Едното от тях е тена да бъде равномерен, поради тази причина ако използвате автобронзант трябва да сте много внимателни. Второто правило е да се предпазва кожата. По време на летните жеги, количеството на UV-лъчите е по-голямо, което от своя страна повишава и риска от рак на кожата. Ето и няколко съвета:

1.Преди да отидете на плаж и да се изложите на лятното слънце поне две седмици по-рано подгответе вашата кожа, като посещавате солариум.

2.Когато сте на плажа използвайте слънце защитен крем. Колкото по-висок е фактора на защита толкова по-добре за защита на вашата кожа.

3.Пазете се от силното обедно слънце. Не посещавайте плажа от 12-14ч. Тогава е най-силното слънце и най-опасно за вашата кожа.

Грижа за кожата

 

153
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за кожата в жеги0 от 5 от общо 0 гласували.