You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Бърза диета За и Против

byrza dietaНа редица места и най-вече в интернет се наблюдават крещящи заглавия 5кг. за десет дена, 10 килограма за месец и други цифри на които всички ни се иска, а и голяма част от нас вярват! До днешните дни диетолозите абсолютно отричаха възможността за прилагането на бързи диети. Най-голямата сила и подкрепа е твърдението, че след всяка бърза диета следва нормална реакция на организма да възстанови загубеното, а дори и над него.

Днес обаче напредничави умове в областта на медицината и здравословното хранене твърдят, че съчетанието бърза диета с доказан ефект не е нещо което не може да бъде постигнато!

Учени са правели редица сравнителни експерименти със жени. От общия брой жени (200) са направени две под групи всяка от която се е състояла от по 100 дами. На едната от групите е била прилагана схема за бърза диета, а на другите схема за нормална диета. Основната цел и в двете групи е било да се провери кой от начините ще доведе до трайно сваляне на килограмите. Експеримента се състоял от две фази. Фаза 1 - фаза на диета, обхващащ 3 месечен период, Фаза 2 - етапа след диетата обхващащ 3 месечен период. Жените били подлагани единствено на диета без да се е прилагала и специална фитнес програма.

 

Успеха на Бързата диета

След първите три месеца се наблюдавал следните факти. Жените, които били подложени на Бързата диета отслабнали средно всяка с 8 килограма, което значело, че за месец всяка една от дамите с помощта на бързата диета е свалила средно 2.6кг.
При втората група от жените след 3 месечната диета се наблюдавала средна промяна от 4,5кг в телесната маса на жените. Това прави средно около килограм и половина за всеки месец.

След първите три месеца ефекта от бързата диета е очевиден. Следващия етап щял да покаже коя от диетите обаче оставяла по-траен ефект върху килограмите. През следващите три месеца жените са поставени в нормална за тях ситуация, с нормален хранителен режим. След изтичането на три месечния период жените от двете групи били претеглени отново, а резултатите били следните:

Първата група на жените, които са били подлагани на действието на бърза диета се наблюдавало покачване средно с около 2кг. или около 0.66кг на месец. При жените, които били подложени на стандартна диета, промяната в теглото била средно 1.5кг или около 0,5кг на месец.

По-получените данни може да се направи извода, че все пак ефекта от бързите диети е много по-добър и ако се осъществяват правилно могат да спомогнат на много жени да редуцират телесната си маса. Учените установяват още, че по-голяма част от килограмите по-време на бързата диета се качват по време на първия месец от диетата, а при нормалните диетични режими покачването на килограми става равномерно. Следователно стреса за организма при нормален режим на диета е по-малък в сравнение с прилагането на бързи диети.

Бърза диета

156
com_content.article
(2 гласа, оценка 3.50 от 5)
Бърза диета За и Против3.50 от 5 от общо 2 гласували.