You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Чай от мента полезен и освежаващ

mentaМентата е изключително полезна билка. Освен, че изключително добре освежава организма улеснява дишането и отпушва носа. Чая от мента успокоява болката, разширява кръвоносните съдове поради, което е добре да се пие при високо кръвно.

Ментата изключително полезна билка освен под формата на отвара във вид на чай. От ментата се екстрахират и етерични масла като на ментата се пада около 1% от общото количество етерични масла.


Под формата на чай ментата е изключително популярна през лятото под формата на студен ментов чай, който разхлажда хората които го употребяват през дните с тежки жеги. Ментата се използва и в кулинарията като подправка за супи, салати и някои сирена. По-популярно е използването на мента сред барманите и направата на някои коктейли.

Чай от мента
Приготвянето на чай от мента е изключително лесно. Около 10грама сухи листа от мента се потапят в кипнала вода. Престояват в нея около 15 минути. След което получената отвара се прецежда и се охлажда задължително.

Пиенето на чай от мента в летните жеги ще ви разхлади и ще ви помогне да укрепните здравето си. Пийте го поне веднъж дневно.

 

Чай от мента

 

161
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Чай от мента полезен и освежаващ5.00 от 5 от общо 1 гласували.