You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение на бяло течение със смрадлика

smradlikaБилката смрадлика е изключително ценна в гинекологичната практика и намира широко приложение включително и за лечението на бяло течение при жените. Билката вирее на сухи и каменисти места на такива терени може да си съберете сами смрадлика, друг начин да си набавите от билката за лечение на бяло течение е да си я закупите вече готова от аптекарската мрежа или специализирани магазини за билки и екологични продукти.

 

Защо Смрадликата помага

От билката смрадлика се използват листата. Те са изключително богати на дъбилни вещества, освен това съдържат и малък процент етерични лечебни масла. В народната медицина смрадликата се използва в няколко насоки. Едната от насоките е за затягане при разстройство Отвари от смрадлика се използват като противовъзпалително и антисептично средство. Според народните лечители смрадликата е изключително полезна и при вагинални болести в това число и бяло течение.

Лечение на бяло течение със смрадлика

Използването на тази билка за лечение на бяло течение може да бъде външно или вътрешно.

Вътрешно лечение на бяло течение

За целта на това лечение се използва отвара, която се приготвя по следната рецепта: Във 500мл. вряща вода се запарва 1с.л. смрадлика. Оставете отварата да престой 5 мин. на котлона. За лечение на бяло течение се пие по 250мл. преди закуска, обяд и преди вечеря.

Външно лечение на бяло течение

Външното лечение на тази полова болест може да става с компреси или баня и в двата случая отварата от смрадлика се прави по един и същи начин: в 2л. кипяща вода се поставят 50грама от билката оставя се да кипи около 15 - 20 мин. и получената настойка се използва за външното лечение.

Лечение на бяло течение

 

162
com_content.article
(10 гласа, оценка 3.40 от 5)
Лечение на бяло течение със смрадлика3.40 от 5 от общо 10 гласували.