You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Алергия от домашни животни

alergiq domashni jivotniАлергия предизвикана от домашни животни - кучета, котки, морски свинчета, папагали и други може да се развие в различна възраст. Сред голям процент от хората при които възниква алергия от домашни животни са налице и други видове алергии като най-често това са алергия към домашен прах, полен и други видове. Медицински доказано е че този вид алергия към домашни животни се предава по наследство. Според последни данни на Световната здравна организация (СЗО) около 15% от населението на земята страда от този вид алергия (от домашни животни най-вече кучета и котки).

 

Източник на алергия

Ако трябва да се направи списък с домашните животни, които най-често са причина за възникване на алергия без съмнение в списъка най-отгоре ще стоят кучето и котката. Причината за това е и нормална те са най-разпространените домашни любимци, но истината е, че много по-често се среща алергия предизвикана от морско свинче или папагали.

Видове алергия

Най-честите симптоми на алергия, които може да срещните предизвикани от домашни любимци това са стандартни слаби алергични симптоми като сълзене на очите, хрема, обрив на кожата, а в по-тежки случай може да се достигне и до асматични пристъпи. В случаите в които за първи път се проявява алергия от домашен любимец, често хората не разпознават симптомите и смятат, че са прояви на други болести като настинка и грип, което може да бъде и опасно.

Най-често причинител на алергията са козината на домашните любимци, секрети отделяни от животните като източник на алергия за хората може да бъдат и някои пудри и обеззаразители на домашните животни. По-рядко алергия може да бъде предизвикана от някои храни за домашните любимци.

За голямо съжаление броят на хората с алергия към кучета и котки е голям. Изключително е трудно да се отдалечиш да подариш на приятел котката или кучето които си гледал с голяма любов, но ако е сигурно, че те са причинителя на алергия това е най-доброто решение за самите вас да бъдат отстранени от дома ви.

Алергия от домашни животни

 

169
com_content.article
(3 гласа, оценка 4.67 от 5)
Алергия от домашни животни4.67 от 5 от общо 3 гласували.