You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за лицето

grija za liceЛицето е около 70% от нашата визия по него хората ни запомнят и различават от останалата маса народ. Лицето е израз и на нашия живот и разказва нашата история. Погледнете в огледалото това е вашето лице и вашата история, всяка бръчка носи спомен, всеки белег е сантиментален.


В модерния и напредничав свят лицето на всяка жена обаче трябва да бъде изчистено и да не разказва живота, който е изживяла, бръчките са недопустими, а белезите се прикриват доста успешно. Ние се раждаме с определено лице при някои по красиво, при други не дотам красиво. Кожата на лицето също е различна при едни кожата е мека и гладка при други по-мазна, но съвременния свят изисква от нас без значение колко е красиво лицето ни и колко красива е кожата по него да полагаме усилия и да се грижим за добрия ни външен вид!

 

Видове кожа на лицето

 

Суха кожа на лицето

Този тип кожа на лицето е най-често срещания. Типични симптоми на суха кожа на лицето са бледия цвят на кожата, опъване на кожата след като се измие само с вода и сапун, по кожата непрекъснато се намират малки люспички от обелване. Характерното за суха кожа на лицето е, че бръчките се появяват по-рано. За този вид кожа грижата не е кой знае колко трудна и при правилни козметични процедури сухата кожа на лицето бързо може да се превърне в копринено нежна кожа! Съвет който може да ви дадем е да използвате хладка вода при измиването на лицето и средствата за почистване трябва да са меки. Мазните лосиони са подходящи за сухата кожа на лицето. Този тип кожа се нуждае от допълнително подхранване с витамин А и Е. И внимавайте ако кожата на лицето ви е суха избягвайте лосионите съдържащи алкохол.

Мазна кожа на лицето

Този тип кожа е с дебел рогов слой и голямо количество мастни жлези разположени в него. Този тип кожа не изглежда приятна в лицето на много хора тя бледа и отпусната. Козметичните проблеми, които създава този тип кожа несъмнено са най-големи и това изисква хората които имат мазна кожа на лицето да полагат доста по-голяма грижа за лицето си в сравнение с хората които имат другите типове кожа на лицето. Основни грижи за лицето трябва да са насочени към справянето с най-често срещаните проблеми а именно разширени пории, черни точки по лицето акне и други. Разбира се този вид кожа си има и своите плюсове. Хората, които имат мазна кожа на лицето запазват гладкостта на кожата си по-дълго, мазната кожа на лицето е по-слабо чувствителна към студ и други. Грижа за лицето, която трябва да полагате е миенето на лицето поне два пъти на ден (сутрин и вечер) за препоръчване е сапун с алкална основа. Крема за лице, който използвате трябва да бъде не много мазен и с хидратиращ ефект.

Нормална кожа на лицето

Съвършенството тук е налице. Този тип кожа на лицето е добре оросена, поричките са малки и с добра опънатост. Този тип кожа се наблюдава при младите хора с напредване на възрастта и под действието на различни хормони кожата на лицето от нормална преминава в мазна или суха. Ако все още кожата на вашето лице е от нормалния тип, трябва да знаете, че този тип кожа не бива да се третира с козметични продукти, защото това може да стимулира преминаването и в суха или мазна кожа. Миенето на лицето става с мек сапун след което се изплава добре с хладка вода.

Познаването на собствения тип кожа на лицето е много важно, от това следва и правилната грижа за лицето и запазването на кожата за по-дълго време красива, опъната и с добро оросяване.

Грижа за лицето

 

171
com_content.article
(2 гласа, оценка 2.00 от 5)
Грижа за лицето2.00 от 5 от общо 2 гласували.