You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Младежки пъпки

akneГоляма част от жените и мъжете с настъпване на тийн възрастта изпадат в паника и ужас от появата на всяка нова пъпка по лицето. В интерес на истината при почти всички хора в тази възраст се появяват младежки пъпки или наричани още акне. Младежките пъпки представляват неприятен козметичен проблем с който борбата е трудно.

Поява на младежки пъпки

Както беше споменато вече младежки пъпки се наблюдават при всички, но при някои тинейджъри обилието им е значително по-голямо от останалите. Обикновено това са деца с мазна кожа и разширени пори. При лицата с обилно акне е характерно наличието на черни точки по лицето, които се образуват в мастните торбички в основата на самия косъм.

Самите черни точки са причина за появата на младежките пъпки изпълнени с белезникава течност приличаща на гной и представляваща не лицеприятна картинка за повечето хора. Черните точки запушват порите на кожата и секрета отделян от мастните жлези на кожата не могат да достигнат до повърхността и започват да се трупат. Същевременно в космено-мастните торбички се намират микроби които възпаляват запушалките и се образуват червеникави гнойни възпаления - младежки пъпки.

Младежки пъпки и белези

Трябва да се има в предвид, че изоставянето на акнето с мнението то ще мине само може да окажи трайни козметични дефекти по лицето. В някои случай възпалението нараства в дълбочина като се формират синкаво-червени възли, които в центъра нагнояват и се пробиват. В този случай винаги остават белези, ако не искате да имате подобни козметични дефекти по лицето то тогава трябва да полагат грижи за лицето и да се опитате да спрете акнето!

Колко време ще имам младежки пъпки

Периода в който младежите имат интензивно образуване на акне започва от около 14г. възраст, но в отделни случай започва и по-рано. Продължителността на образуване на младежки пъпки е строго индивидуална и зависи от хормоналния баланс на индивидите. При някой хора младежките пъпки могат да изчезнат за около 3 месеца за други 6 месеца, а при трети може да изчезнат и след години.

Лекува ли се Младежките пъпки

Успешно лечение на акне може да се осъществи само от лекар специалист - дерматолог. Той обикновено назначава комплекс от процедури и приемането на медикаменти, които да успокоят хормоните и да намалят появата на младежки пъпки по лицето. Козметичните процедури могат да се проведат и от лица, които не са лекари, но имайте в предвид, че тези процедури служат само за почистване на лицето в резултат на което се намаля и количеството на образуване на гнойни пъпки, но козметика няма да уравновеси хормоните на младежите, който и начин да изберете за лечение на младежки пъпки трябва да знаете, че ще ви излезе солено, защото цените са доста високи.

Младежки пъпки

 

175
com_content.article
(5 гласа, оценка 5.00 от 5)
Младежки пъпки5.00 от 5 от общо 5 гласували.