You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за гърдите след раждане

karmeneПрез последните 10-15 години жените се притесняват да забременеят, защото това силно щяло да навреди на външният им вид - щели да качат много килограми по време на бременността, които трудно, а понякога е и невъзможно да се свалят, бързото качване на килограми нацепва кожата и води до образуване на стрии, а след самото раждане бюста на жената увисвал.


Съвременната жена трябва да бъде красива, но не бива да се отказва от кърменето на детето. Това е много важен момент за изграждане на връзката майка дете. Единствено естествената майчина кърма може да осигури здраве и защита на детето.

През периода на кърмене майката трябва да обръща особено внимание на гърдите си, защото през този етап те са много чувствителни и лесно може да се възпалят!

Лекарите препоръчват измиването на гърдите поне веднъж, а най-добре два пъти на ден. Много внимателно избирайте сапуна който ще използвате в зоната на зърната около гърдите, защото повечето сапуни допълнително ще увредят областта от зърната, за това е препоръчително да не се използва сапун,

След като бебето се накърми добре е жената да изцеди една две капки кърма и това мляко да бъде използвано да се намаже зоната около зърната и около тях. По този начин тази изключително чувствителна зона или по скоро кожата на тази чувствителна зона ще бъде добре подхранена.

Гърдите на кърмачката е най-добре да са меки за да може бебето да се кърми спокойно. Често твърдите и стегнати гърди затрудняват сукането, ако вашия бюст е точно такъв преди кърменето може да сложите топла хавлия и да разтриете леко или преди кърменето на детето да си вземете един топъл душ.

След преминаване на периода на кърмачеството може да направите упражнения за бюст, за да не увисва.

Грижа за гърдите след раждане

 

180
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за гърдите след раждане0 от 5 от общо 0 гласували.