You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Кафе по време на бременност

bremennostСтатистиката показва, че в България 90% от населението над 18 години редовно пие кафе като под редовно се разбира поне едно кафе ранно сутрин за събуждане. Възрастта, в която населението на България започват да пият кафе е около 15г. Друга интересни данни е, че от всичките анкетирани хора 85% казват, че не могат без кафе.

Какво обаче се случва когато жената забременее оказва ли кофеина отрицателно действие върху плода, така както оказват цигарите и алкохола или бъдещата майка може да продължи да пие любимото си кафе всяка сутрин.

 

 

Лекарите споделят, че кофеина сам по себе си не е вреден за бременната жена, стига да се приема в нормални дози. Тука обаче лекарите споделят, че често и най-вече сред по-младите жени кофеина се е превърнал като заместител на редовното и здравословното хранен, това е опасно за бременната жена, за която редовното хранене е най-важното, за да бъде плодът здрав и да се развива нормално.

 

Прекомерната употреба на кофеин е опасна както за бременната жена така и за нейния плод. Ако жената пие 8 или повече кафето, то риска от спонтанен аборт се повишава. Тука лекарите споделят, че максималното количество кафета, които трябва да се приемат на ден това са максимум две чаши и то не от 200мл.

 

Кафето обикновено върви и с цигарка, което прави ситуацията критична и опасна за бебето в утробата, стимулиращо и подпомагащо действие при отказването на цигарите може да действа и отказването от кафето.

 

Учените споделят, че е добре да се отбележи, че кафето не е единствения източник на кофеин!

186
com_content.article
(1 глас, оценка 4.00 от 5)
Кафе по време на бременност4.00 от 5 от общо 1 гласували.