You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Тайната на красивата коса

kosa stilКосата е един от най-големите козове на всяка една жена. Всички сме виждали жени с буйни, красиви и живи коси и ни се е искало и нашата коса да бъде толкова хубава. Ако и вие сте изпитвали тази завист ще ви помогнем с няколко съвета, който да ви накарат да се гордеете с косата си.

 

Цъфтящи краища

Ако краищата на косата ви цъфтят или са сухи, единственото решение е да се подстрижете. Цъфтящата коса не е много красива на външен вид. Ако отделите малко повече средства и отидете до професионален салон (а не при кварталната), те използват специално нагорещени ножици при премахването на цъфтежа на косата с което фиксират и като, че ли запечатват косъма. Сами ще се обедите в ефекта!

 

Витамини за коса

Често неправилно хранене, при спазване на различни не здравословни диети води до отслабване на структурата на косъма, повишаване на косопада в резултат на което косата изглежда зле. За да не се стига до този ефект е необходимо разнообразно здравословно хранене, приемането на различни зеленчуци и плодове. Ако все пак обаче динамиката на вашия живот е прекалено забързана то може да прибегнете до съвременните средства на медицината, а именно витамини създадени специално за здрава и силна коса. Необходимите витамини за косата ви са витамин C, E и Б.

 

Масажа на скалпа подпомага косата

Вечер преди лягане си правете лек масаж на скалпа, по този начин стимулирате оросяването в кожата на скала, а това спомага кръвта да достига по-лесно и пълноценно до космите на косата и тя ще бъде по-добре подхранена, това ще доведе и до подпомагане на растежа на косата.

 

Сешоара и пресата срещу косата

Уредите предназначени за обработка на косата като сешоар, преса и маша могат да овредят косата ви, поради тази причина ги използвайте разумно. Сешоара не бива да е с много гореща струя, когато сушите косата дръжте го възможно най-далече, а през топлите летни месеци много по полезно е косата да си изсъхне от само себе си. Ако използвате преса често, за да изправите косата си, силно ви препоръчваме да добавите кристали в краищата на косъма.

 

Шампоана за коса

Един от най-важните елементи за красива коса е избора на подходящ шампоан. Използвайте винаги шампоан предназначен за вашия тип коса. Също един съвет от нас проветрете дали шампоана ви не съдържа натриев сулфат, ако е така по добре го заменете, защото натриевия сулфат образува хубава пияна но изсушава косата. Ние ви препоръчваме да използвате меки шампоани.

 

Гребена за коса

Гребена за коса или четката са важен инструмент с помощта на който поддържате косата си винаги сресана и всеки косъм да е сам за себе си, но този уред трябва редовно да бъде почистван, защото по него редовно се натрупва остатъци от мъртви клетки.

 

Тайната на красивата коса

196
com_content.article
(2 гласа, оценка 1.50 от 5)
Тайната на красивата коса1.50 от 5 от общо 2 гласували.