You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Настинка

lechitelНастинка това е заболяване на горните дихателни пътища. Болестта може да засегни хора в активна възраст, но най-тежко преминава при малките деца и възрастните хора. Типични симптоми на настинка са болки в гърлото, кашлица, хрема липса на апетит понякога при настинка може да се наблюдава и болки в мускулите и ставите отпадналост и обща умора на организма. В най-общия случай симптомите на настинка изчезват за около 10 дена в по-тежък случай настинката може да продължи и по-дълго до около 20 дни. При продължително задържане на симптомите на настинка е необходимо да потърсите помощ от вашия личен лекар, който може да ви помогне най-добре.



Срещу настинка все още няма ваксина и поради този факт потенциално всеки един човек може да стани жертва на тази болест. През зимните месеци, през които се увеличават болните от остри вирусни назофарингит е необходимо да се предприемат и елементарни мерки с които да ограничите възможността да лепнете настинка, а именно: мийте често ръцете си, ограничете пътуването в градския транспорт и не се събирайте по възможност на места където се събират голяма маса хора.

 


Лекарство при настинка, което да ви излекува няма обикновено лекарите, когато дойде пациент с настинка му изписват лекарства срещу отделни симптоми и за тяхното облекчение, а не за лекуване на настинка. Вместо да използвате скъпите сиропи и капки за нос нашия съвет е да послушате препоръките на народния лечител Йордан Ставриев при настинка да използвате природните богатства, с чиято помощ лесно и доста евтино може да облекчите болките в гърлото, хремата, зачервени очи и други.

Настинката при повечето хора преминава безпроблемно за около 10 дена, но в някои случай най-вече при малки деца и възрастни хора и по-рядко при хора в активна възраст настинката може да доведе до различни усложнения като остър бронхит, синузит, стрептококов фарингит отит и други. Пациенти, които са с астма, хроничен бронхит или друго белодробно заболяване трябва също да са бдителни, когато имат настинка, защото може рязко да се влоши общото им здравословно състояние.

Опасността понякога може да дойде след преминаването на настинката. Организма е изтощен от борбата с тази настинка и става много лесна мишена за различни вирусни заболявания най-често грип.

Настинка

 

219
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Настинка5.00 от 5 от общо 1 гласували.