You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Лечение при простуда

prostudaПрез есените и зимните месеци, когато температурите падат човек е доста предразположен към заболявания като грип, настинка и простуда. Дори и при най-леките симптоми като хрема, леко главоболие или болки в мускулите и ставите е необходимо да вземем незабавно мерки преди симптомите да са се влошили да сме развили по-сериозно заболяване.

Как да се предпазим от простудата

При лечение или просто за профилактика срещу простуда в домашни условия може да се обърнете към народните илиячи.
Един от най-препоръчваните методи за профилактика срещу простудата според народните лечители е дъвкането на прясно обелена скилидка чесън. Чесъна спомага за бързо облекчаване на болките в гърлото, защото чесана съдържа множество дъбилни вещества и антибиотици, които убиват микроорганизмите намиращи се в горната част на дихателната система.


При болки в гърлото може да използвате и различни видове билки като лайка, градински чай или мащерка. Тези билки може да бъдат запарени и да се използват за гаргари. С тяхна помощ лесно и бързо ще излекувате болежките в гърлото.

Според народния лечител Иван Тезириев изключително полезен при простуда е чая който предизвиква изпотяване. Той лесно може да се приготви в домашни условия и с негова помощ да се преборите с простудата. За да си приготвите този чай е необходимо да смесите в равни части цветове от черен бъз, листа от мента, цветове от липа. Вари се във вода за около 10 мин. За подслада се използва мед или сладко. Изпива се веднага на малки глътки.

При простуда е важно да се задържите дълго време в къщи на топло и да си почивате. Препоръчително е по време на настинката да се приема голямо количество течности и най-вече чай. Ако симптомите не отшумят до 10 дена е добре да потърсите лекарска помощ.

 

Лечение при простуда

 

220
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Лечение при простуда0 от 5 от общо 0 гласували.