You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Болки при раждане

rodilni bolkiРаждането се описва от много жени като изключително болезнен акт. Тази болка при раждането е физическа, но повечето жени споделят, че по време на самото раждане изпитват по силна наслада - духовна знаейки че след 9 месечно чакане на белия свят се появява тяхната рожба.

 

Редица митове и легенди се носят за това, че болките по време на раждане могат да се облекчат с обезболяващи средства. Това е едно напълно погрешно схващане Раждането е продължителен процес, които не може да приключи за 5 мин. понякога раждането може да продължи повече от 12ч. това значи, че ако използваме обезболяващи средства те неизменно ще имат и последици върху организма. Обезболяващи средства по време на раждането все пак се използват и то главно на запад като поставянето им става час, час и половина, до два преди кулминацията на самото раждане.Поставянето на Обезболяващите представлява инжектиране на анестезиращи медикаменти в гръбначния стълб. Често срещани странични ефекти при поставянето на тези инжекции е главоболие и припадъци при част от жените.

 

Има ли начин по естествен път да се намалят родилните болки ?

Родилните болки са строго индивидуални и зависят от това от размери на тялото, през размерите на бебето и до това кое подред ще е детето. Обикновено най-силни болки при раждане има при раждането на първото дете. Редица специалисти сочат, че болките се дължат на психическа нагласа и жените, които желаят силно своето дете са с по малки родилни болки.

 

22
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Болки при раждане0 от 5 от общо 0 гласували.