You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Витамини за коса

kosa vitaminiМоята коса е моето богатство. Косата на жените и мъжете им придава един вълшебен и загадъчен вид. Жените с добре оформени и здрави коси са много по-желани и харесвани от мъжете. Също е в сила и този факт за мъжете. Тези които са плешиви имат по малки шансове да се преборят за жена в сравнение с тези с красива коса. Често проблемни сезони за косата са есента и пролета. През тези два сезона косопада се засилва.

През лятото и зимата косата също е доста изтормозена от студения вятър през зимата, а лятото от изгарящото слънце. За да имате красива коса и да бъде жива трябва да я подържате освен маска за коса е добре да подпомагате растежа на косата и нейното укрепване с витамини.

 

Витамини за коса

 

Витамин Е

Този витамин спомага преноса на килород в кръвта, укрепва имунната система и кръвообращението в крайниците. Ако количествата на витамин Е са в недостиг за огранизма коста забавя своя растеж, а при чест недостигн от Витамин Е се наблюдава косопад. За да си набавите витамин Е може да използвате не само витаминови таблетки, но и по естествен път като консумирате - орехи, семена и слънчоглед.

Витамин А

Витамин А е изключително полезн при чуплива и суха коса. Ако вашата коса е такава ви препоръчваме да си набавите допълнително количество от този витамин за коса той се съдържа в повечето зеленчуци, риба, жълтък и най-вече в морковите. В много от козметичните продукти се съдържа като наименованието му е ретинол. С помоща  на витамин А вие ще подобрите структуруата на вашата коса и ще и предадете блясък.

Витамин Б комплекс

Други витамин изключително полезен за вашата коса е витамин Б комплекс и преди всичко витамините B2, B3, B6, B9, B10, B12 и фолиева кисилина.

Набавянето на витамини за коса може да стани по два начина, чрез различни хранителни добавки съставени точно за коса или чрез разнообразно хранене включващо продукти както със животински така и с растителен произход. Това е тайната на красивата и здрава коса!

231
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Витамини за коса0 от 5 от общо 0 гласували.