You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Грижа за чувствителна кожа

chuvstvitelna koxaГрижата за чувствителната кожа е не по-малко трудна в сравнение с грижата за нормална кожа. Причината за това е, че и най-малкото дразнение може да доведе до нежелани реакции на кожата ни. Най-финото място на нашата кожа това е лицето. То се нуждае от много специални грижи, а това е в още по-голяма сила когато типа кожа е определена като чувствителна.

 

Почистване на чувствителна кожа

Когато кожата на лицето ни е чувствителна трябва добре да са подбрани продуктите, с които я почистваме. Едно от най-важните условия на продуктите за лице които избираме е да нямат високи pH. Препоръчва се да се използва лосион за измиване, за да не се раздразни чувствителната кожа, когато отмивате лосиона, трябва да използвате възможно най-малко вода. Причина за това е че водата ще изсуши чувствителната кожа на лицето. Ако сте решили да поглезите кожата на лицето или тялото си може да използвате почистващо олио. Кожата ви ще го оцени и ще сияете.

Когато имате чувствителна кожа на лицето не се препоръчва пилинг. Добра идея е да масажирате лицето. Тука има специални трикове. Един от тях е с изпънати длани и впивате нежно пръсти през лицето. Може да използвате и различни четки за тази цел. Чрез редовни масажи ще отстраните мъртвите клетки това ще ви спомогне да се отървете от досадните пъпки, които и без това са често явление при хора с чувствителна кожа.

Грижа за чувствителна кожа

За разлика от нормалния тип кожа, за нежния е необходимо козметичните продукти да бъдат правилно подбрани. Както вече споменахме pH на продуктите трябва да не е висок освен това избирайте козметични продукти без консерванти и ниско съдържание за парфюми. Наличието на тези продукти в козметичните продукти за лице или ръце лесно биха раздразнили чувствителната кожа, а разбира се ние не искаме това и се стремим именно това раздразнение на кожата да ограничим.

Препоръчваме ви да използвате качествени продукти, които са дерматологично тествани и се препоръчват за нежна кожа. Дерматологично тествания продукт ви гарантира, че този продукт е подходящ за вашия тип кожа и преди да бъде пуснат на пазара е тестван на голям брой хора с тип кожа като вашата.

Един друг не лош вариант за хората с нежна кожа е да използват природна козметика, разбира се тука има малко риск. Всички знаем, че естественото е най-доброто и това безспорно е така, но в редки случай хора с нежна кожа може да изпитат раздразнение от проникването на естествените дъбилни вещества навътре в кожния слой.

Маски за чувствителна кожа

Добре е да правите маска за лице поне два пъти седмично, по този начин кожата ви ще бъде овлажнявана и ще бъде по-малко чувствителна на външни въздействия. Маските за лице ще ви помогнат да опънете кожата на лицето, да намалите броя не само на бръчките, но и петънцата. Хората с нежна и чувствителна кожа ще изпитат най-силни благодат на маските за лице.

Грижа за чувствителна кожа

 

239
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Грижа за чувствителна кожа0 от 5 от общо 0 гласували.