You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Косопад при жените и мъжете

kosopadДоста често, когато стани въпрос за косопад всички свързват тази дума с плешивостта при мъжете. Косопада не засяга само мъжете, но и един не малак процент от жените. При мъжете липсата на коса лесно се компенсира, чрез избръсване и недостатъка не се личи толкова, но при жените косопадът е свързан и с много странични последици като загуба на самочувствие, намаляване на усещането за женска красота. При всички положения косопада при жените и мъжете е едно много не желано явление.

 

Косопад ли имам?

Нормалното опадване на коса е характерно както за жените така и за мъжете. По човешката глава има около 200 000 косъма като ежедневно по абсолютно нормални физиологични причини човек губи до около 100-120 косъма. Понякога при смяна на сезоните примерно през есента и началото на зимата е нормално да се увеличи косопада, но не и драстично! Наличието на кичури коса по гребена или четката говорят ясно за наличие на косопад!

Космите при косопад

Доста често първи симптоми за косопад, още преди да е станало масово явление се наблюдават промени в самите косми. Обикновено те губят обема си и изтъняват като всяка загрижена жена ще забележи промяната, здравината на косъм намалява, ако опадването на косми от главата се засили и това стани видимо е добре да потърсите помощ!

Косопад причини

Една от основните причини за поява на косопад обикновено са емоциите и то именно негативните преживявания. Негативните емоции влияят на общото ни физиологично състояние включително и на здравината на косата, кожата и ноктите ни. Основни стресови състояния водещи до косопад са стрес на работното място, в къщи или финансови грижи.

Причина за косопад при някои жени може да се дължи на строги диети, които не осигуряват пълноценен баланс на витамини и не са богати на белтъци.

Трета възможна причина, поради която може да настъпи косопад това е хормонален дисбаланс. Ако опадването на вашата коса е поради тази причина ви препоръчваме да потърсите специализирана помощ от лекар, защото косопада причинен от хормонални проблеми, ако не бъде уловен на време води до трайни последици, които не могат да бъдат възстановени или заличени.

Причина за косопад може да се окаже приемането на различни лекарствени медикаменти като някои много тежки антибиотици. След прекарване на тежки инфекциозни заболявания също се отчита повишаване на загубата на коса. Но обикновено след време този вид косопад спира и се възстановява нормалния ритам на косата.

Решение срещу косопад

Спирането на косопада обикновено е трудно дори и за самите лекари. Ние може да ви посъветваме да избягвате стресовото състояние и да осигурявате добра почивка както умствена така и физическа на тялото ви. При наличие на явен косопад ви препоръчваме да си набавите следните хранителни добавки: Витамин Е, Д, Ц, витамини от групата на витамин Б, както и калций, магнезий, желязо. Често хормоналния дисбаланс е виновен за косопада, поради което е добре да се направи изследване на жлезите като половите и щитовидната жлеза. Кръвната картина пък би отстранила съмнения за заболявания довели до косопад.


Опазването на косата е една от най-важните задачи за всяка една жена. Ако се грижите добре за нея, тя ще ви отвърне с красив и достоен за завиждане обем и здравина.

Косопад при жените и мъжете

 

245
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Косопад при жените и мъжете0 от 5 от общо 0 гласували.