You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Акнето се обостря от шоколада

acneМного от тийнейджърите обожават да си похапват шоколад на воля. Проучвания обаче сочат, че консумирането на черен шоколад или наричан още натурален шоколад може силно да обостри появата на акне при хората, които са с чувствителна кожа и податливи на появата на младежки пъпки.

До този момент беше ясно, че завишения прием на въглехидрати води до увеличаване на симптомите на акне, чрез учестената поява на нови пъпки по лицето, раменете и гърба. Смяташе се, че обаче чистият черен шоколад не би повлиял негативно на хората с чувствителна кожа, оказва се обаче, че той е още по опасен от нормалния шоколад що се коса до появата на младежки пъпки.

Проучването, което е направено е с 100 здрави доброволци на възраст между 16 и 35години, които са имат или са имали acne vulgaris. На участниците било предоставяно количество от 200гр. 100% черен шоколад на ден в продължение на една седмица

След 4 ден било установено повишаване на наличните пъпки по лицето с около 28% от първоначалното и около 10% увеличени ново образуващи се пъпки по гърба и раменете. След седмия ден процента бил вече 50% за акне по лицето и около 24% за наличие на пъпки по гърба и раменете. Количеството на комедоните също било увеличено.

Препоръчително е лицата, които имат акне или в близките 3-4 години са страдали от него да се въздържат от консумация на черен шоколад. Същата препоръча важи и за жени при които по време на цикъла се появяват множество пъпки.

Акне - младежки пъпки

251
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Акнето се обостря от шоколада0 от 5 от общо 0 гласували.