You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Напукани пети причина и лечение

петиНапуканите пети са често срещани проблем при много жени. Най-често проблема се появява през пролетта и лятото и през есента и зимата проблема не е толкова очевиден и леко затихва. Напуканите пети на краката освен козметичен проблем той е и здравословен ако не се вземат подходящи мерки за лечение на напукванията.При не лечение на напукани пети кожата на краката става по-груба, задебелява и пукнатините стават все по-дълбоки започват да причиняват болка, това образование си има и медицински термин наричан фисура. При достигане на този етап от заболяването е налице сериозна опасност, причината за това е, че напуканите пети формират големи цепнатини в които спокойно може да навлизат бактерии и вирусни части.

Напукани пети - причини за поява

Общо взето причините, поради които може да се напукат петите ви са много, но сред най-често срещаните са.


- Суха кожа на петите и ходилата, ако този проблем е при вас решението може да бъде лесно, чрез използването на хидратиращ крем за ходила и крака.

- Затлъстяване - обикновено бързото повишаване на килограмите води до голям натиск освен в седалищната област така и в ходилата, кожата на краката по-принцип расте много по-бавно от кожата на останалите части и не може да реагира адекватно, при което се напуква.

- Носене на сандали и чехли. Това е една от най-често срещаните причини за напуканите пети. Отворените обувки в задна си част водят до излагане на петите на всякакви въздействия от механични поради постоянното удряне с фини камъчета, прахови частици, стъкла и прочие, но не само физически, но и химически агенти криещи опасност за красивите ни пети и ходила. Препоръчваме имате напукани пети, да обувате чорапи (памучени по възможност) и да излизате с маратонки.

- Микози. Гъбичките може да са друг проблем за появата на напукани пети. Тогава е добре да използвате противогъбични средства за да отстраните проблема. Индикация за наличието на гъбички са увреждания по структурата на ноктите на краката, неприятен сърбеж между пръстите. Препоръчително е да не носите чехлите на други хора защото това е най-честия начин за предаване на гъбички по краката, а от там и до напукани пети.

Към по тежките и по-редки причинители на напукани пети това са болести като: Диабет, нарушена функция на щитовидните жлези или потните жлези, псориазис и др., но както споменахме вече тези причинители на напукани пети са по-рядко срещащи се.

Напукани пети първи симптоми


- Промяна в цвета на петите - обикновено се появяват жълтеникави до тъмни петна по петите.
- Сърбеж - в областта на петите кожата ни сърби силно и дразнещо.
- Забавен растеж на кожата - кожата на петите по външните краища расте бавно и затруднено.

На по-късен етап се появяват симптоми като неудобство и лека болка при носене на обувки, последвана от силна болка при стъпване. За да се избегнат усложнения при напукани пети е добре при първите симптоми да потърсим ефикасен начин за лечение на напукани пети.

Ако искате да спрете напуканите пети може да използват този крем Heel Therapy Balm - крем за напукани пети

Напукани пети

 

254
com_content.article
(34 гласа, оценка 3.82 от 5)
Напукани пети причина и лечение3.82 от 5 от общо 34 гласували.