You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Маска против акне с канела и индийско орехче

kanela orehМного хора не биха одобрили тази комбинация между индийско орехче и канела, които като че ли са напълно несъвместими, но когато става въпрос за здраве и лечение на различни кожни проблеми по лицето, в това число и акне, маската с канела и индийско орехче е направо великолепна  и върши чудеса!

 

Индийските орехчета

Това е вечно зелено растение, растящо в Югоизточна Азия и Австралия. Индийското орехче е най-вече известно като подправка получавана от изсушените плодове, но индийското орехче е още и противовъзпалително средство със способност много добре да успокои раздразнената и наранена кожа на лицето и при редовно използване намалява зачервяванията и тушира фините белези от акне.

Канела

Може би няма човек, който поне веднъж в живота си да не е използвал тази подправка и да не знае как тя ухае. Канелата обаче е и много известна и с лечебните си способности много от жените познават комбинацията от мед и канела. Канелата притежава антисептично действие и освен това е и естествен ексфолиант, който по естествен път почиства кожата и премахва мъртвите клетки от повърхността и свива порите.

Маска против акне - необходими продукти

За да си приготвите маската против акне ще са ви нужни:

1 ч.л. Канела на прах
1 ч.л. Индийско орехче на прах
1 ч.л  Пчелен мед.

Маска против акне - начин на приготвяне

В дълбока купичка се поставят и трите съставки (канела, индийско орехче и мед), разбъркват се интензивно до получаването на гъста смес, когато гъстота вече е голяма маската против акне е готова за употреба.

Маска против акне - начин на употреба

След като е готова маската се поставя върху лицето. Престоява се 30 мин с маската на лицето, след което се изплаква обилно с топла вода. След това използвайте хидратиращ крем за да бъде кожата на вашето лице прекрасна и без акне.

Маска против акне

 

258
com_content.article
(5 гласа, оценка 2.60 от 5)
Маска против акне с канела и индийско орехче2.60 от 5 от общо 5 гласували.