You are here::
<
 
 
 
 
 
 

Копринена кожа в домашни условия

кожа копринаВ рамките на няколко статии ще се опитаме да ви помогнем да си приготвите в домашни условия маски и балсами с помощта, на които евтино ще успеете да имате копринено нежна кожа. Много често заобикалящата ни природа (или ако не около нас то на пазара) съдържа всички необходими елементи, за да имате красива нежна и мека кожа, която да радва вас и вашия любим. Кой каза, че трябва да е скъпо, за да е ефективно ето как ще ви оборим:

 

За освежаване на кожата на лицето картофи

Изберете няколко пресни картофа, много е важно да са пресни, а не от старите картофи! Смачкайте един или два от тези картофи на пюре и към пюрето добавете малко прясно мляко. Някои жени отричат значението на маслеността, но ние ви препоръчваме възможно по-голяма масленост и ако може да намерите домашно ще е направо идеално. Измийте лицето с гореща вода поставете пюрето от картофи върху кожата престойте няколко минути, след което измийте отново кожата на лицето само, че със студена вода.

Маска за мазна кожа с банан

Тази маска е много подходяща за кожа, която е склона към акне. Необходимите продукти за тази маска с банан са: Един банан, мед 1с.л., лимон:
Банана и меда се смесват и се прави кашичка след това се изстискват няколко капки от лимона. Знам, че мирише много вкусно, но не това не е за изяждане, за свежест и блясък на вашата кожа. Получената маска се поставя на лицето и се оставя да действа около 15 минути. След като времето изтече маската се сваля лицето се измива с хладка вода и се поставя хидратиращ крем. Още след първата процедура ще усетите уникалния ефект върху вашата кожа.

Маса за кожа със зехтин

Маслото от маслини е много полезно за кожата на всеки човек. Зехтина често се използва за пречистването на порите на лицето, като уникалното при зехтина е че не нарушава целостта на кожните клетки намиращи се в епидермалния слой на кожата.
За да приготвите тази маска за кожата на лицето ще са ви необходими 2 с.л. захар, 3с.л. вода и 3.с.л. зехтин. Съставките се смесват и се разбъркват добре. Маската се разбърква докато захарта се разтопи, за да ускорите това може да използвате топла вода. След като захарта е разтворена нанесете маската на лицето като същевременно масажирате с два пръста кожата. Оставете да подейства кратко време и измийте с хладка вода.


Маски за кожа

 

272
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Копринена кожа в домашни условия0 от 5 от общо 0 гласували.